La vaccinació enceta una nova fase als centres d’atenció primària gironins

El Casal Marià d’Olot, la Sala Eudald Graells de Ripoll i el Palau Firal de Sant Antoni de Calonge obriran puntualment per administrar segones dosis pendents

El Casal Marià d'Olot obirrà puntutalment per a les segones dosis del vaccí.
El Casal Marià d'Olot obirrà puntutalment per a les segones dosis del vaccí. | @icsgirona.
23 de setembre del 2021
Actualitzat a les 12:36h
Des que va començar la campanya d'inoculació dels diversos vaccins experimentals contra la Covid-19, a finals de desembre de 2020, s’han administrat a la Regió Sanitària de Girona 1.172.000 vaccins, més de 300.000 dels quals al Palau Firal de Girona, el punt de vaccinació més important de les comarques gironines. Com que ja s’ha assolit el 68,5% de la població d'aquests territoris amb les dues dosis, ara la campanya enceta una nova etapa, en la qual es concentrarà la vaccinació en els centres d’atenció primària (CAP) o en els locals habilitats per a aquesta finalitat en diferents municipis.
 
Així, el dia 30 de setembre començarà la nova reorientació amb el tancament dels punts de vaccinació massius, als quals pràcticament ja no hi acudeix ningú. A la Regió Sanitària de Gironatancaran definitivament les portes com a punts de vaccinació el Palau Firal de Girona, el més gran de la demarcació, i el Centre Cultural Molí de l’Anguila de Figueres, mentre que el Casal Marià d’Olot, la Sala Eudald Graells de Ripoll i el Palau Firal de Sant Antoni de Calongeobriran puntualment per administrar segones dosis pendents. Els altres dos punts massius, el Mas Enlaire de Blanes i la fàbrica Llobet-Guri de Calella, es reorientaran i només vaccinaran la ciutadania que els toqui com a àrea bàsica de salut.
 
Nous punts de vaccinació
Olot, Ripoll i Sant Antoni de Calonge

En el cas del Casal Marià d’Olot, del Palau Firal de Sant Antoni de Calonge i de la Sala Eudald Graells de Ripoll, totes les segones dosis que restin pendents de posar de les persones vaccinades en aquests espais, també s’administraran en aquests punts en dies puntuals, per als quals s’obriran específicament. Els ciutadans que vulguin ser inoculats amb la segona dosi seran citats a través d'un missatge SMS als dispostius mòbils.

Girona

En el cas de Girona ciutat, la gent que es vulgui vaccinar de la primera dosi haurà de dirigir-se als seus respectius centres d’atenció primària. Per a l’administració de les segones dosis a les persones que s’haginn vaccinat de la primera al Palau Firal de Girona, s’habilitarà un espai a l’edifici de la Generalitat (plaça Pompeu Fabra, 1), situat al servei mèdic, que estarà en funcionament a partir del 5 d’octubre i durant tres setmanes. En aquest punt es vaccinarà, només de segones dosis, els següents dies:

• En horari de tarda, de 16h a 19h: els dies 5, 7, 13, 14, 19 i 21 d’octubre
• En horari de matí, de 9h a 13h: els dies 8, 15 i 22 d’octubre.
 
Figueres

En el cas de Figueres, el punt de vaccinació del Molí de l’Anguila tancarà les seves portes el dia 30 de setembre i a partir del 4 d’octubre es farà al CAP Josep Masdevall (carrer Nou, 199). En aquest cas, les persones que s’hagin posat la primera dosis al Molí de l’Anguila i que tinguin pendent la segona, aquesta s’administrarà també al mateix CAP Josep Masdevall.
 
Blanes i Calella

Per la seva banda, els punts de vaccinació de Mas Enlaire de Blanes i de la fàbrica Llobet-Guri de Calella deixaran de ser punts de vacunació de caire més massius, on es podia vacunar qualsevol persona que hi anés, i es reconvertiran en punts de vaccinació de la pròpia àrea bàsica de salut. Sí que s’administraran les segones dosis que hagin quedat pendents de gent de fora de l’àrea bàsica de salut.
 
Segones dosis d’AstraZeneca

Pel que fa a les segones dosis d’AstraZeneca, es continuaran administrant al Palau Firal fins al seu tancament. Concretament es vaccinarà el divendres 24 a la tarda, de 15h a 19 h i el dimarts 28 de les 9 h a les 13 h. A partir del tancament d’aquest punt de vaccinació, les persones que vulguin la segona dosis d’AstraZeneca se l’hauran de posar al seu centre d’atenció primària.
 
Arxivat a