Mobilitat sostenible

La Vall d’en Bas se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat

Del 16 al 22 de setembre es fan algunes activitats exclusives com l’anada a l’escola amb bicicleta

per NacióGarrotxa, Vall d'en Bas, Catalunya | 22 de setembre de 2021 a les 08:00 |
L'Ajuntament ha tirat endavant el servei de transport públic a demanda a tota la Vall d’en Bas. | Xavier Borràs.
Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

La Vall d’en Bas s’adhereix a la setmana amb algunes activitats exclusives com l’anada a l’escola amb bicicleta que es portarà a terme el dia 1r d’octubre o el Circuit d’educació viària amb bicicleta. Aquestes accions pretenen fomentar la mobilitat sostenible i saludable i tenen el suport de la comunitat educativa.


Amb l’adhesió a la setmana de la mobilitat, la Vall d’en Bas pretén:
  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.

Cartell de la Setmana Europea de la Mobilitat. Foto: Arxiu NG.

 
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb el poble, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.
Una de les accions més destacables en relació a la mobilitat sostenible que ha portat a terme l’Ajuntament durant el 2021 és la implementació d’un nou servei de transport públic a demanda a tot el municipi de la Vall d’en Bas.

Des del municipi, també es treballa amb el PEMMS (Pla estratègic municipal de mobilitat sostenible), per a avançar cap a un model de territori més sostenible, fomentant l’ús racional del vehicle privat i prioritzant l’anar a peu, amb bicicleta i amb transport col·lectiu.

 

 

Participació