1 de 10
Educació

Olot continua endavant amb el pla estratègic Educació 360

El 27 de setembre es farà la primera sessió del procés de col·laboració –obert a tothom– per a elaborar el document que marcarà les línies i accions a realitzar en aquest àmbit

Entrada a l'escola Morrot d'Olot. | Martí Albesa
per NacióGarrotxa, Olot, Catalunya | 21 de setembre de 2021 a les 08:57 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’any 2019, Olot va aprovar per unanimitat l’adhesió de la ciutat a l’aliança Educació 360. Aquest projecte té com a objectiu oferir millors oportunitats educatives a tots els ciutadans, en tots els temps i espais de la seva vida. Alhora, treballa per connectar l’educació i els aprenentatges entre el temps lectiu i el no lectiu així com entre els diversos àmbits educatius. 

L’Educació 360 impulsa la creació de les connexions necessàries perquè l’ecosistema educatiu dels municipis funcioni com a generador d’oportunitats educatives a temps complet.


Ara, l’Àrea d’Educació i Joventut de l’Ajuntament d’Olot s’ha marcat elaborar el Pla estratègic d’educació 360. Ho farà amb la col·laboració de l’Aliança 360, la Diputació de Girona, el grup d’Educació 360 de les comarques gironines i la Universitat de Girona (UdG).

La voluntat és que l’elaboració d’aquest Pla estratègic d’educació 360 sigui col·laborativa, oberta i participativa. D’aquí que es proposi la participació i implicació de totes les persones interessades en el sector i món educatiu, en especial la comunitat educativa, però també de tots aquells agents vinculats amb aquesta àrea des de diferents espais i temps. Per això, s’insta que centres educatius, docents, serveis, entitats, empreses i equipaments que treballen en l’àmbit educatiu puguin dir-hi la seva.   


Equitat, qualitat educativa i connexió d’agents i factors


Pel que fa a la metodologia, el procés de treball que es portarà a terme posarà l’èmfasi en dos aspectes centrals; per una banda l’equitat i la qualitat educativa, en tant que objectius a assolir. I per altra banda; en la connexió dels múltiples actors implicats, entenent que només treballant de forma conjunta es pot donar resposta als reptes educatius actuals com són l’equitat i la qualitat educativa.


Per tot això, s’abordarà el Pla estratègic d’educació 360 a partir de tres elements distintius: 
  • Ampliació de l’òptica i incorporació de nous i diversos agents educatius.
  • Contestació d’interrogants bàsics: on som, on volem anar i com podem arribar-hi.
  • Concreció de la reflexió estratègica en accions que puguin ser abordades de manera real a través de la complicitat i la col·laboració dels múltiples agents de l’ecosistema educatiu.
Els elements i conceptes es tractaran en 3 sessions de treball:

Sessió 1 | Presentació de l’Educació 360 i del pla de treball per desenvolupar el seu Pla Estratègic. 27 de setembre de 2021 | Sala El Torín
Sessió 2 | On som i on volem anar? Diagnòstic i reptes. A determinar i escollir entre tres dates proposades.
Sessió 3 | Dels reptes als compromisos conjunts d’actuació. A determinar i escollir entre tres dates proposades. 

Finalment, s’ha previst una sessió de conclusions que s’acabarà de concretar d’acord amb els participants dels diferents grups. Tant en cas de dubte, per confirmar l’assistència a les diverses sessions, o en cas de no poder-hi assistir, però estar interessats a participar-hi, es pot enviar un missatge de correu electrònic a educacio@olot.cat
 

Invitació a la jornada de presentació del Pla estratègic Educació 360. Foto: @olotuit.

 

Participació