Tornen les classes presencials de preparació al naixement i postpart

Sense inscripció prèvia, es recuperen els punts habituals: Hospital d’Olot, CAP Sant Esteve d’en Bas i CAP Sant Joan les Fonts

Entrada a la sala de parts de l'Hospital d'Olot.
Entrada a la sala de parts de l'Hospital d'Olot. | @hospiolot.
NacióGarrotxa
20 de setembre del 2021
Actualitzat el 23 de setembre a les 9:18h
Les restriccions imposades a l'inici de la pandèmia el març de 2020 van obligar a reorganitzar i reinventar algunes de les activitats presencials que es feien a l’Hospital d’Olot, com les classes de preparació al naixement i al postpart. Per a continuar garantint una bona assistència i acompanyament a les gestants, l’equip d’obstetrícia va posar en marxa les sessions grupals mitjançant videoconferència

Setmanalment s’han fet dues sessions de preparació al naixement i una de postpart. L’objectiu de les trobades és resoldre dubtes i inquietuds de les gestants i mares.  

Durant aquest 2021 s’han fet 102 sessions virtuals en les quals ha participat un total de 187 mares i les seves parelles. Les trobades han permès continuar donant suport a les dones embarassades, tant abans com després del part, a més de mantenir un espai on poder resoldre dubtes i compartir inquietuds.

El fet de poder fer la sessió des de casa ha permès que hi hagin participat més les parelles de les dones que en les classes presencials i, també, ha millorat la flexibilitat i la conciliació, a més de la comoditat. 

La situació actual de la pandèmia permet fer un pas endavant i recuperar aquest espai de forma presencial. És obligatori assistir-hi amb mascareta quirúrgica, per bé que no caldrà inscripció prèvia. En tot moment es respectaran les mesures de seguretat i higiene, així com l’aforament permès a l’interior de l’aula. Els llocs i els horaris de les classes es mantenen: 
  • Hospital d’Olot (Av. Països Catalans, 86), punt de trobada al vestíbul del centre:       Preparació al naixement: dilluns de 18 h a 20 h; dimarts de 9 h a 11 h | Postpart: dimarts d’11 h a 13 h
  • CAP Sant Joan les Fonts (C/ Jaume Balmes, 1), els dimarts. Preparació al naixement: 18 h a 20 h | Postpart: 16 h a 18 h.
  • CAP Sant Esteve d’en Bas (C/ Doctor Torró, 2), els divendres. Preparació al naixement: 9 h a 11 h | Postpart: 11 h a 13 h.
Les visites guiades a la sala de parts continuen suspeses
Les visites guiades a sala de parts es mantenen suspeses, malgrat que s’hagin reactivat les activitats grupals presencials.

Tot i això, s’ha creat un vídeo (vegeu més avall) que permet conèixer aquesta zona de manera visual i que fa especial èmfasi en l’accés, l’organització i la distribució de la sala de parts. 

Arxivat a