L'Ecotaula de la Garrotxa farà una acció reivindicativa el 22 de setembre vinent

L'entitat vol celebrar el Dia Mundial Sense Cotxes, en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible, amb un acte lúdic tot coincidint amb l'hora de sortida de les escoles

Una biciletada reivindicativa a Olot.
Una biciletada reivindicativa a Olot. | @noesunvial.
NacióGarrotxa
16 de setembre del 2021
Actualitzat el 23 de setembre a les 9:14h
Des de l’Ecotaula de la Garrotxa volen unir-se a la celebració del Dia Mundial Sense Cotxes en del marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible amb una acció lúdica i reivindicativa el dimecres vinent, 22 de setembre, en què convoquen tothom preocupat per la qualitat de l'entorn urbà i per la salut dels qui viuen a Olot i comarca.

"Avui, més que mai –diuen en el comunicat de convocatòria–, ens cal una mobilitat pacificada i sostenible i que tingui en compte que ens trobem en una situació d’emergència climàtica i de crisi ecològica sense precedents. Ens cal actuar i és per això que no volem restar al marge d’aquesta efemèride."

L’acció es desenvoluparà el dimecres 22 de setembre entre les 16:30 h i les 18:00 h, tot coincidint amb la sortida de les escoles. A les 16:30 es conformaran tres columnes de bicicletes i vianants que aniran des de l'Escola Pla de Dalt i passaran per l'Escola Volcà Bisaroques i l'Escola Sant Roc per a confluir, finalment, a la plaça Clarà, on culminarà l’acte.

L’Ecotaula de la Garrotxa és un grup d’entitats i persones preocupades per l'entorn urbà que vol promoure una mobilitat sostenible, un aire més net i una ciutat més pacificada i amable. Va néixer el maig d'enguany i hi participen, entre d'altres, la plataforma No és un vial és un carrer!, Salvem les Valls, l'AAVV Sant Miquel o l'AFA Pla de Dalt.
 
Que és la Setmana de la Mobilitat Sostenible
La Setmana Europea de la Mobilitat 2021 se celebra del 16 al 22 de setembre amb el lema "Fes salut. Mou-te de manera sostenible" i amb la temàtica "Seguretat i salut amb una mobilitat sostenible", per incidir en quatre qüestions: la salut mental i la salut física, la seguretat i la resposta davant la covid-19.

Què es pretén amb l'acció de dimecres?:

Sensibilitzar la ciutadania sobre els beneficis de la ciutat amable i pacífica i sobre altres usos a què es pot destinar l’espai que habitualment ocupa el vehicle privat motoritzat.
Conscienciar sobre la necessitat de reduir l'ús del vehicle privat motoritzat per aconseguir una ciutat menys contaminada.
Promoure els mitjans de desplaçament més sostenibles (a peu, en bici i amb transport públic).
Denunciar l’actual pas de camions d’alt tonatge pels carrers veïnals d’Olot i d’altres localitats i exigir restriccions a aquest pas.