Garrotxa Vegana pinta un mural a Olot sobre la producció industrial de carn de porc

La proposta –inclosa en els Pressupostos Participatius de Joventut de l'Ajuntament d'Olot– vol fer visibles els problemes ètics i mediambientals que planteja l'explotació animal

 L'obra s’ha pintat al carrer Fontanella, al pàrquing de l'antic escorxador municipal d'Olot.
L'obra s’ha pintat al carrer Fontanella, al pàrquing de l'antic escorxador municipal d'Olot. | @garrotxa_vegana.
16 de setembre del 2021
Actualitzat el 23 de setembre a les 9:14h
Des de mitjan agost, Garrotxa Vegana ha estat pintant un mural a Olot per a explicar el procés d'elaboració de la carn de porc, des de la criança dels garrins fins a la carn en una hamburguesa.

Amb aquest mural volen donar a conèixer què hi ha darrere la producció i el consum de la carn de porc i fer visibles els problemes ètics i mediambientals que planteja. L'obra s’ha pintat al carrer Fontanella, concretament al pàrquing on hi havia l'antic escorxador municipal d'Olot. El mural inclou fotografies d'Aitor Garmendia, realitzades en fàbriques i granges d'Espanya dins el projecte TraslosMuros.

Aquest grafit es va iniciar amb una proposta d'un grup de joves en els Pressupostos Participatius de Joventut i s'ha concebut a través d'un procés participatiu en el qual han col·laborat persones d'arreu de la comarca. També, compta amb el suport de l’Àrea de Joventut i Educació de l’Ajuntament d’Olot.

El col·lectiu Garrotxa Vegana –que va néixer a la comarca el desembre de 2020– és una entitat que pretén sensibilitzar sobre el sofriment dels animals i promoure pràctiques ètiques i respectuoses amb aquests. També, vol ser un espai de trobada i de reflexió de persones veganes i oferir suport a tothom que vulgui iniciar-se en el veganisme.

L'entitat es va estrenar amb una una activitat de sensibilització el 24 d'abril d'enguany al carrer Major d’Olot, en què van mostrar vídeos de la ramaderia intensiva i de la indústria càrnia, una acció anomenada Cub de la Veritat, que es realitza a ciutats d'arreu del món. A través de pantalles es podien veure imatges reals d’animals confinats, malalts, maltractats i morts. A partir de les imatges impactants, el col·lectiu iniciava converses amb el públic amb l'objectiu de convidar-lo a la reflexió sobre les condicions dels animals a la indústria.

 
Arxivat a