Animalistes

Garrotxa Vegana pinta un mural a Olot sobre la producció industrial de carn de porc

La proposta –inclosa en els Pressupostos Participatius de Joventut de l'Ajuntament d'Olot– vol fer visibles els problemes ètics i mediambientals que planteja l'explotació animal

per Xavier Borràs, Olot | 16 de setembre de 2021 a les 10:42 |
L'obra s’ha pintat al carrer Fontanella, al pàrquing de l'antic escorxador municipal d'Olot. | @garrotxa_vegana.
Des de mitjan agost, Garrotxa Vegana ha estat pintant un mural a Olot per a explicar el procés d'elaboració de la carn de porc, des de la criança dels garrins fins a la carn en una hamburguesa.

Amb aquest mural volen donar a conèixer què hi ha darrere la producció i el consum de la carn de porc i fer visibles els problemes ètics i mediambientals que planteja. L'obra s’ha pintat al carrer Fontanella, concretament al pàrquing on hi havia l'antic escorxador municipal d'Olot. El mural inclou fotografies d'Aitor Garmendia, realitzades en fàbriques i granges d'Espanya dins el projecte Tras los Muros.


Aquest grafit es va iniciar amb una proposta d'un grup de joves en els Pressupostos Participatius de Joventut i s'ha concebut a través d'un procés participatiu en el qual han col·laborat persones d'arreu de la comarca. També, compta amb el suport de l’Àrea de Joventut i Educació de l’Ajuntament d’Olot.

El col·lectiu Garrotxa Vegana –que va néixer a la comarca el desembre de 2020– és una entitat que pretén sensibilitzar sobre el sofriment dels animals i promoure pràctiques ètiques i respectuoses amb aquests. També, vol ser un espai de trobada i de reflexió de persones veganes i oferir suport a tothom que vulgui iniciar-se en el veganisme.


L'entitat es va estrenar amb una una activitat de sensibilització el 24 d'abril d'enguany al carrer Major d’Olot, en què van mostrar vídeos de la ramaderia intensiva i de la indústria càrnia, una acció anomenada Cub de la Veritat, que es realitza a ciutats d'arreu del món. A través de pantalles es podien veure imatges reals d’animals confinats, malalts, maltractats i morts. A partir de les imatges impactants, el col·lectiu iniciava converses amb el públic amb l'objectiu de convidar-lo a la reflexió sobre les condicions dels animals a la indústria.
 

 

Participació