Balanç positiu del primer estiu del transport a demanda a la Vall d’en Bas

La mitjana de 95 usuaris setmanals del mes d'agost supera amb escreix la d'altres línies Clic.cat pròximes, com les del Pla de l'Estany o del Gironès

Els minibusos que presten el servei de transport públic a demanda a la Vall d'en Bas.
Els minibusos que presten el servei de transport públic a demanda a la Vall d'en Bas. | Xavier Borràs.
16 de setembre del 2021
Actualitzat el 23 de setembre a les 9:13h
El transport a demanda (TAD) que connecta tots els pobles de la Vall d’en Bas amb Olot, les Preses i Riudaura acaba aquest primer estiu de funcionament amb bones dades d’ús. Així, el mes d’agost, de mitjana, tenia 95 usuaris setmanals, un increment important respecte al mes de juliol,  amb què situa el nombre de viatgers per damunt d’altres línies Clic.cat pròximes, com la del Pla de l’Estany (46 usuaris/setmana) o el Gironès (67, tot i que en dies lectius s’eleva fins als 130). El dia de més viatgers registrat fins ara a la Vall d'en Bas va ser el 20 d’agost, amb un total de 47 viatgers.

Des de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas es fa un bon balanç també d’aquestes xifres que permeten, per primera vegada, desplaçar-se en transport públic per tots els pobles de la Vall sense fer ús del vehicle privat.

El batlle, Lluís Amat, creu que aquests resultats “ens donen la raó en haver tirat endavant aquest projecte amb el suport de la Generalitat de Catalunya”. L’expectativa, a més, és que el servei creixi ara amb l’inici del curs escolar i de les activitats extraescolars. De fet, part del disseny horari i del sistema, està pensat per atendre el col·lectiu jove i també la gent gran (hi ha connexions amb el pavelló, el camp de futbol o el consultori, per exemple).

La línia del TAD té un trajecte previst de 50 minuts que, en funció de les reserves fetes pels viatgers, es pot allargar fins als 80 minuts per a recórrer els 45 km que implica passar per les 30 parades existents. Si el bus només fa el trajecte per uns trams quan algú en té necessitat, s’optimitzen els recursos.
 
Les parades estan distribuïdes de la següent manera:
  • 5 a Sant Esteve: polígon de la Serra, Centre d’Atenció Primària (CAP), carrer Ample, carretera de Santa Coloma i cruïlla de l’Alberg.
  • 3 a Els Hostalets: trencant del cementiri, Local Social i aparcament.
  • 5 a Joanetes: Can Trona, Local Social, l’Hostal de Dalt, la Coromina i carretera de Sant Esteve a Can Trona.
  • 2 a Puigpardines: trencant de Puigpardines i Cooperativa de la Vall d’en Bas.
  • 5 a Sant Privat: Consultori, Ca la Carmelita, veïnat del Salt del Sallent, nucli antic i veïnat de Pocafarina.
  • 1 a Verntallat – Les Preses: carrer de Pau Casals.
  • 4 al Mallol: veïnat Nou, Veïnat Cirera, les Olletes i entrada al puig del Mallol.
  • 2 a la Pinya: parc infantil de Can Gaburra i veïnat de l’Avellana.
  • 1 a Riudaura: carrer d’Olot.
  • 2 a Olot: estació d’autobusos i Hospital Comarcal.
Arxivat a