successos

Investiguen un olotí per maltractament animal i tinença il·lícita d'ocells

L'home tenia 13 gossos tancats en gàbies, un burro ferit i ocells protegits

per Pere Pratdesaba, Barcelona, Catalunya | 15 de setembre de 2021 a les 10:06 |
El burro que es va trobar presentava ferides | ACN
La Guàrdia Civil investiga un home d'Olot per maltractar animals i per tenir ocells protegits sense autorització. El cas va arribar a mans de la unitat Seprona a principis d'agost, quan la Policia Local d'Olot va alertar que l'home tindria diversos animals en males condicions.

En arribar-hi es van trobar 13 gossos tancats en gàbies que no complien la normativa, alguns d'ells lligats amb cadenes de menys d'un metre. A més, un dels gossos tenia ferides al cap sense curar. També hi havia un burro que tenia ferides amb sang en els quatre quarts i que no havia rebut el tracte necessari per al seu benestar. Per últim la Guàrdia Civil també va trobar-hi dues caderneres i dos verdums, dos ocells protegits.


Tots els animals presentaven un comportament esquerp i l'home no tenia documentació ni identificació per a cap d'ells. Els animals tampoc tenien menjar i només hi havia recipients amb poca quantitat d'aigua. Els agents de la Guàrdia Civil van entregar els quatre ocells protegits al Centre de Fauna dels Aiguamolls de l'Empordà.

Els agents ja han obert diligències contra l'home i l'investiguen per un delicte de maltractament animal i un altre contra la fauna i flora per la tinença d'ocells protegits sense autorització.

 

Un dels gossos que estaven engarjolats en males condicions. Foto: ACN

 

Participació