Olot es consolida com a destinació turística de natura

S'han incrementat el nombre de visitants i les estades han estat més llargues

La Vall d'en Bas, a la Garrotxa, és molt visitada pel turisme familiar.
La Vall d'en Bas, a la Garrotxa, és molt visitada pel turisme familiar. | Xavier Borràs
A.M
10 de setembre del 2021
Olot es consolida com a destinació de natura per al turisme interior, espanyol i també europeu. Durant els mesos de juliol i agost els hotels de la ciutat s’han mogut entre el 55,9% i el 73% de la seva capacitat i s’han atès més de 6.000 persones a l’Oficina de Turisme de la ciutat, un 32,1% més que l’any passat. A més a més, s'han incrementat el nombre de visitants i les estades han estat més llargues. 

L’Oficina de Turisme d’Olot ha registrat bones xifres d’ocupació hotelera durant aquests mesos de juliol i agost. Pel que fa a la seva procedència, enguany s’ha tornat a detectar un augment del nombre de visitants procedents de l’àrea metropolitana de Barcelona, que s'ha convertit en el perfil majoritari dels turistes que han passat les vacances a la capital de la Garrotxa, seguit del turisme espanyol (principalment de la comunitat valenciana, el País Basc i Aragó) i l’europeu.

Pel que fa al perfil de visitant, la gran majoria són famílies i parelles que, principalment, escullen Olot per conèixer el seu patrimoni natural, visitar el volcà Montsacopa, fer senderisme, descobrir les rutes, els itineraris de vies verdes així com gaudir del comerç local i la restauració i, sobretot, veure La Fageda. 

Tal com va passar l’estiu del 2020, un any més les afectacions i normatives per la pandèmia, les restriccions de mobilitat i les recomanacions d’evitar Catalunya per part d'alguns països europeus han fet minvar el nombre de turistes internacionals i d’Europa. Els dies de més ocupació s’han concentrat en les primeres tres setmanes d’agost, concretament durant aquests dies les ocupacions han superat el 90%. 
Arxivat a