successos

​Intervenen una seixantena d'ocells d'espècies protegides a Olot

Els Agents Rurals també s'han trobat diversos mètodes de caça il·legal en el mateix operatiu

Intervenció d'ocells protegits i mètodes de caça il·legal a Olot. | Agents Rurals
per A.M, Olot, la Garrotxa | 9 de setembre de 2021 a les 13:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els Agents Rurals han intervingut 62 ocells fringíl·lids a Olot en un operatiu contra la tinença, el comerç i la captura d'ocells protegits. En concret s'han comissat 23 caderneres (15 novells i 8 adults), 21 passerells (11 joves i 10 adults), 10 pinsans (1 subadult i 9 adults) i 8 verdums (4 joves i 4 adults).

Tots ells s’han traslladat al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa, on s’ha pogut detectar, a més, que alguns dels ocells intervinguts eren usats com a reclam, pràctica prohibida.


En l'operatiu, també s'han intervingut diversos mètodes de caça il·legal, com ara set reclams electrònics, dues xarxes abatibles i una xarxa japonesa. Els Agents Rurals han procedit a obrir diligències penals per un delicte contra la fauna protegida.

La normativa vigent remarca que no es poden capturar ni criar ocells fringíl·lids. Tots aquells que hagin nascut en captivitat han de portar les anelles inviolables corresponents per mostrar que són normatius. La comercialització d'aquestes espècies, però, és prohibida en tots els casos. El codi penal preveu penes d'entre sis mesos i dos anys de presó per la captura, possessió i tràfic d'animals protegits. 

 

Participació