Sant Joan les Fonts demana més Mossos davant d'un botellot d’un miler de persones

Els ajuntaments de Sant Joan les Fonts i de les Preses han posat vigilància privada d'acord amb Inerior

Restes del botellot de Sant Joan les Fonts a la Garrotxa.
Restes del botellot de Sant Joan les Fonts a la Garrotxa. | Aj. Sant Joan de les Fonts
A.M
07 de setembre del 2021
Actualitzat el 08 de setembre a les 10:56h
Al voltant d'un miler de persones s'han congregat aquesta passada nit en un botellot a Sant Joan de les Fonts, a la Garrotxa. Des del consistori lamenten que aquest fet s’hagi produït davant d’una "clara manca d’efectius policials a les zones rurals".

És per això que els ajuntaments de Sant Joan les Fonts i de les Preses han posat vigilància privada. Les Preses fa dies que pateix aquesta situació. Per evitar-ho, el consistori –d'acord amb els Mossos i el departament d'Interior- ha restringit al trànsit els accessos d'alguns carrers del poble i del polígon des de les onze de la nit a les sis del matí. 

En concret, els joves s’han congregat al polígon de les Coromines al llarg de tota la nit. No hi ha hagut desperfectes a l’entorn, però sí grans quantitats de residus i deixalles que encara eren visibles a primera hora, apunten des de l'Ajuntament. 

En una nota informativa, expressen que "la manca d’agents de Mossos la patim en el dia a dia i es fa encara més evident quan hi ha situacions d’excepcionals davant els quals els consistoris no podem fer res tot i els riscos evidents que es podrien haver produït per la seguretat ciutadana". La mateixa alcaldessa, Maria Vidal, ha lamentat els fets a les xarxes. 
 
Es dona el cas que aquesta concentració s’ha produït després que s’hagués blindat els accessos a Les Preses però el dispositiu no va contemplar que es busquessin altres ubicacions com així ha passat. 

L’Ajuntament entén les necessitats d’oci dels joves, però consideren que "és impossible que sense ajuda d’altres administracions un municipi de poc més de 3.000 habitants tingui eines per controlar aquesta quantitat de públic". Es per això que demanen mesures perquè no es repeteixi.