Tot el que necessites saber de les Festes del Tura

L'accés als actes programats del 4 al 8 de setembre serà exclusivament amb entrada de franc que caldrà reservar els dies 30 i 31 d’agost i 1r de setembre

Festes del Tura 2021
Festes del Tura 2021 | Martí Albesa
06 de setembre del 2021
Actualitzat a la 13:14h
Suu, Marc Parrot, el Pot Petit, el Pony Pisador, Xiula o la Principal de la Bisbal actuaran aquestes Festes del Tura de 2021, que es faran del 4 al 8 de setembre d'enguany a Olot, després que el 2020, per causa de les restriccions imposades arran de la pandèmia, es van haver de suspendre. La novetat més important a nivell organitzatiu és que aquest any caldrà fer la reserva d'entrades, per web o presencialment, els dies 30 i 31 d'agost i 1r de setembre.

Aquesta mitja tarda, al Saló de Sessions de l'Ajuntament, amb el regidor de Festes, Agustí Arbós –acompanyat del director de les activitats, Jordi Serrat–, s'ha presentat la programació de la Festa Major d'Olot. Es tracta d’una programació musical variada que amb altres actes com el pregó –per part de la Unió Esportiva Olot–, els focs..., i tot el que organitzen les entitats sembla que acabaran de configurar un bon retorn de les festes.

"Deixeu-me que m’aturi per parlar un moment de les entitats –manifesta Pep Berga al proemi del programa de les Festes del Tura: mai els podrem agrair prou la seva feina i el que això suposa per a la ciutat. Sempre n’hem estat conscients però, aquest últim any i mig des de l’inici de la pandèmia, n’hem tingut la constatació. La falta d’actes i d’interacció social ens ha fet més evident que mai la necessitat que tenim de viure plegats les activitats que s’organitzen a la nostra ciutat. De mica en mica les anem recuperant i, amb elles, compartim moments que tant hem trobat a faltar aquests últims mesos".
 
Aquest 2021 es commemoren efemèrides destacades a la capital de la Garrotxa: es compleixen 500 anys de la primera vegada que un dels Gegants va sortir a ballar, l’any 1521; la Unió Esportiva Olot celebra el seu centenari. I els Gegants, Cabeçuts i Cavallets ballaran de nou a la Plaça Major (i en més d’una ocasió, com ja van fer per Corpus)…
 

Agustí Arbós, regidor de Festes, ha presentat la programacio. Foto: Martí Albesa.


Cada principi de setembre a Olot hi ha l’oportunitat de "viure més que mai la ciutat i compartir uns moments extraordinaris de les que, per a nosaltres són, sens dubte, les millors festes", ha reblat el batlle d'Olot.

La plaça Major, la plaça de Braus i el Parc Nou seran els escenaris excepcionals de la Festa Major d'Olot d'aquest 2021. El ball de la faràndula a la plaça Major les obirrà enguany, per bé que –per les mesures restrictives– no podrà sortir la tradicional cercavila i ballaran directament a dos quarts de sis de la tarda i a les set del vespre del 4 de setembre. De fet, durant totes les festes, hi haurà vuit sessions de balls de la faràndula per a poder donar cabuda al màxim nombre d'assistents.

Entrades de franc, però sempre amb reserva
L’accés als actes programats serà exclusivament amb entrada. Per bé que seran gratuïtes, caldrà reservar-les els dies 30 i 31 d’agost i 1r de setembrea través d'aquest enllaç. També, s’habilitarà un punt de venda física d’entrades a la taquilla de la sala El Torín els dies 30 i 31 d’agost i 1r de setembre en horari de 10 h a 13 h i de 17 h a 19 h.

El dia 30 d'agost es podran reservar, a través de la web i presencialment, els actes de la faràndula (ball dels gegants, seguici, presentació del gegant Tim i ball de les espelmes) i els espectacles familiars (Ambauka, Xiula, Lali BeGood i el Pot Petit).

Els dies 31 d’agost i 1r de setembre es podran reservar les entrades de la resta d’actes, incloses les que no s’hagin exhaurit de la faràndula i dels espectacles familiars. Les entrades reservades que no s’hagin utilitzat a l’inici de cada acte, quedaran automàticament alliberades i es tornaran a posar a disposició dels usuaris.

En cas que hi hagi entrades sobrants, es podran reservar al punt d’accés de cada recinte minuts abans de començar els actes. Per conèixer els punts d’accés als recintes de concerts, consulteu els plànols annexes.

Actes amb sistema propi de reserva d’entrades
  • Concurs de pesca (senior i junior): les inscripcions es podran fer al local del Foment de la Pesca Esportiva d’Olot o bé el mateix dia del concurs al lloc de la concentració.
  • Orientura’t: les inscripcions es faran a través del web www.gastantkeks.cat, atès que el mateix dia de la cursa no es pot garantir la disponibilitat de mapes i xips.
  • 3x3 per la igualtat: més informació i inscripcions als comptes de Twitter i Instagram @joventolot.
  • Festival de Patinatge: la recollida d’entrades es farà al despatx del club uns dies abans.
  • Ball Pla: inscripcions a esbartolot@gmail.com.
 

El cartell de les Festes del Tura 2021. Foto: Lluís Juanola.


Programa de les Festes del Tura 2021

Podeu baixar-vos el programa sencer de les festes des d'aquest vincle (els ciutadans d'Olot en rebran un exemplar als seus domicilis, j que se n'ha editat 18.500 exemplars).

Dissabte, 4 de setembre

BALL DELS GEGANTS
Plaça Major
17.30 h i 19.00 h
Ball dels gegants, cabeçuts i cavallets, acompanyats del Cap de Lligamosques, amb la cobla La Principal d’Olot.

14è TORNEIG DE RUGBY DE FESTES DEL TURA
Parc Atlètic Tossols
17.30 h
La catorzena edició del torneig amistós de rugby de Festes del Tura enfrontarà el Garrotxa-Banyoles femení i el Club Natació Poble Nou femení.
Ho organitza: Garrotxa Rugby Club
Hi col·labora: Àrea d’Esports i Lleure de l’Ajuntament d’Olot

IV TORNEIG TRIANGULAR DE FUTBOL AMATEUR FESTES DEL TURA
Camp de futbol del Sant Pere Màrtir
18.30 h
Per quarta vegada, els tres equips de futbol amateur inscrits en competicions federades organitzen una trobada que consisteix en realitzar un seguit de partits de 20 minuts de durada.
Ho organitza: Joventut Sant Pere Màrtir

REPIC DE CAMPANES DE FESTA MAJOR
Església de Sant Esteve
19.45 h
Durant segles, a Catalunya, les festes majors s'han anunciat amb el so de les campanes. Els seus tocs formen part de la nostra cultura i identitat i, per això, han estat declarats Element Festiu Patrimonial d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya. Aquest any Olot tornarà a fer sonar les campanes de forma manual per anunciar les Festes del Tura, recuperant així aquest patrimoni immaterial de la ciutat. El repic de festa anirà a càrrec de Xavier Pallàs, que interpretarà els tocs des del campanar de Sant Esteve d'Olot amb la cadira de campaner.

CANT DE LA SALVE I OFRENA FLORAL
Santuari del Tura
20.00 h
Ho organitza: Flor de Fajol
Hi col·labora: Esbart Olot

PREGÓ
Balcó de l’Ajuntament
21.00 h
A càrrec de la Unió Esportiva Olot.
Seguidament, pirotècnia a càrrec de PimPamPumFoc!

MARCEL I JÚLIA
Parc Nou
22.00 h
L'excantant i compositor de Txarango, Marcel Lázara i la seva companya de viatge, Júlia Arrey presenten el resultat d’uns anys de creixement musical que emergeix amb força amb el disc En Òrbita. Acompanyats d'una nova banda, ens conviden a reflexionar, amb una proposta alegre i constructiva, sobre el canvi climàtic i la sostenibilitat d'un model de societat que viu allunyada dels cicles naturals de la vida.

MAGICAL MISTERY GRUP
Plaça de braus
22.00 h
El Magical Mystery Grup, amb un repertori exclusivament Beatles, es forma a Terrassa l'any 1979. Després d'uns quants concerts aquell mateix any, el grup es dissol. L'any 1987 en motiu del 25è. aniversari de l'edició del Love Me Do dels Beatles, Josep Maria Francino refà el grup a Olot, per a la cloenda de la seva exposició "Beatles 25 ANYS", a Torroella de Montgrí. Amb aquesta formació el grup actua activament fins l'any 2003. En l'actualitat es reuneixen de manera esporàdica.

Diumenge, 5 de setembre

MISSA
Santuari del Tura
8.00 h
Missa (serà retransmesa per Ràdio Olot).

CONCURS DE PESCA FESTES DEL TURA
Prat dels Tossols
8.00 h
La concentració serà a les 7.00 h al mateix lloc i el concurs durarà fins a les 12 h. Hi haurà premis per a tots els participants i l’entrega es farà a les 13 h.
Ho organitza: Foment de la Pesca Esportiva d’Olot

BALL DELS GEGANTS
Plaça Major
10.30 h i 12.00 h
Ball dels gegants, cabeçuts i cavallets, acompanyats del Cap de Lligamosques, amb la cobla La Principal d’Olot.

AMBAUKA
Parc Nou
11.30 h
Els Ambauka arriben a Olot per presentar el seu tercer disc De cap per avall disposats a capgirar i canviar les coses del nostre entorn que no ens agraden i implicar el públic des de l'inici per assolir junts aquest objectiu compartit. Les cançons convidaran a la reflexió sobre qüestions emocionals, socials i mediambientals d’una manera dinàmica i divertida. Podrem gaudir de temes com Contents, Siguis com siguis, El menjar no es llença, La Llegenda de Sant Jordi o El Drac Qüí.

THE SEY SISTERS
Parc Nou
16.30 h
The Sey Sisters és un espectacular trio de veus que, a través del soul i un estil pop impregnat de sonoritats africanes, s’uneixen amb l’objectiu de lluitar contra la injustícia, defensar els drets humans i transmetre esperança en el futur. Presentaran el seu nou disc We got your back en el qual The Sey Sisters es reinventen musicalment,  buscant sonoritats noves per a  reafirmar el seu missatge antiracista i feminista.

SIMULTÀNIES D’ESCACS
Firal
17.00 h
Partides simultànies d’escacs a càrrec del Gran Mestre georgià Levan Aronshidze. La participació és gratuïta i oberta a tothom.
Ho organitza: Club Escacs Olot

1ER PARTIT DE LLIGA DE LA 3RFEF
Estadi Municipal d’Olot
18.00 h
Partit entre UE OLOT-CASTELLDEFELS. Necessitem la força de les festes!

ELS CREMATS (CONCERT D’HAVANERES)
Plaça Major
18.00 h
Una formació amb un llarg i consolidat bagatge, considerats per a molts els “enfants terribles” del gènere, venen a Olot a presentar el seu darrer disc Taverna i a sorprendre’ns amb la seva reinterpretació del cant de taverna i de les havaneres. Els Cremats es caracteritzen per la constant recerca de nous registres i la immersió en diferents músiques i gèneres, sobretot d’arrel popular com la rumba, el son cubà, el pop, el bolero o la cumbia.
Ho organitza: Agrupació Sardanista Olot

EL PONY PISADOR
Plaça de braus
18.00 h
El Pony Pisador és un grup de cinc joves de Barcelona que mescla música folk i tradicional d’arreu del món en un equilibri perfecte entre sentit de l’humor i virtuosisme. L’aire despreocupat d’El Pony Pisador en directe és contagiós i desperta el bon humor i les ganes de participar del públic d’allà on va. Aquest 2021 editen el seu tercer disc, on es podrà gaudir a parts iguals de melodies folk, harmonies vocals i jocs amb el públic en un ambient agradable per a totes les edats.

ROSARI I MISSA
Santuari del Tura
18.30 h
Rosari i, tot seguit, missa.

FESTIVAL DE PATINATGE
Pavelló Municipal d’Esports
17.00 h i 19.30 h
El CPA Olot celebra el seu festival de festes amb la participació de tots els patinadors i patinadores del club i dels grups de Xou on podrem gaudir d’una exhibició de talent.
Ho organitza: Club Patinatge Artístic Olot.

DANI NEL·LO
Parc Nou
20.30 h
El gener de 2011 es va publicar Noir, el segon disc de Dani Nel·lo com a solista. Un disc que evoca l'univers de l’anomenat jazz noir i la ficció criminal i presenta una visió singular del llenguatge del saxo de blues i de rhythm & blues dels anys 50. Per Nel·lo va ser un disc clau en el que, a través de so de quartet acústic, va trobar un potent vehicle transmissor d'emocions. Una dècada després, el saxofonista recupera aquest so amb el quartet actual i eixampla el repertori amb nou material propi.

JAZZWOMAN
Plaça de braus
22.00 h
Jazzwoman és el nom artístic de Carmen Aguado, una rapera valenciana que el 2020 va publicar el treball Malèfica, un disc que mescla estils tan diversos com el rap, el trap, la salsa, el merengue i la bachata amb un únic discurs: el de la denúncia social. Un disc amb unes lletres que condemnen qualsevol situació injusta i defensen l’empoderament femení i que li ha valgut el premi Enderrock 2021 al millor treball de músiques urbanes.

Dilluns, 6 de setembre

CONCURS DE PESCA JUVENIL
Prat dels Tossols
9.00 h
La concentració serà a les 8.00 h al mateix lloc i el concurs durarà fins a les 12 h. Hi haurà premis per a tots els participants i l’entrega es farà a les 13 h.
Ho organitza: Foment de la Pesca Esportiva d’Olot

ORIENTURA’T
Pavelló Municipal d’Esports
9.30 h
L’Orientura és una cursa d’orientació popular de caire festiu i familiar. Està pensada per fer-la individualment o, qui ho prefereixi, amb colla o amb tota la família. La sortida es farà des del Pavelló Municipal d’Esports i la cursa transcorrerà per les zones properes, com el Parc Nou i l’Eixample Malagrida. La prova serà de modalitat esprint i hi haurà quatre circuits de dificultat i llargada diversa. Enguany també serà puntuable per a la Lliga Nord de Curses d’Orientació.
Ho organitza: Agrupament Escolta i Guia Nostra Dona del Tura i Gastant Keks

XIULA
Parc Nou
12.00 h
Els Xiula han nascut i crescut a la plaça, el carrer és el seu hàbitat natural. Els seus concerts són un esclat d’energia i de bon humor. A tot això, s’hi afegeix un batibull sorprenent de valors educatius i d’interacció constant amb petits i grans.  Cada espectacle d’Els Xiula és diferent de l’anterior. Al Parc Nou podrem gaudir d’un repàs per tots els hits del grup amb les seves respectives dinàmiques: Verdura i Peix, Polls, Sucre, T’estimo Bastant, Estic nerviós, etc. i amb l’estrena de cançons de l’últim disc Descontrol MParental.
 

Marc Parrot oferirà la seva veu i les seves lletres dilluns al Parc Nou. Foto: @OlotCultura.


MARC PARROT
Parc Nou
16.30 h
No hi ha cap projecte de Marc Parrot, que no estigui estudiat amb detall per acompanyar el públic al seu univers particular. A través de les cançons del darrer disc, però sempre mitjançant recursos musicals i escènics, unes vegades més visibles i d’altres més encoberts, procura que cadascú hi arribi a la seva manera. Marc Parrot ofereix aquesta proposta en espais especials i íntims. En aquest cas, l’entorn del Parc Nou serà el refugi on, a través de les cançons, ens sentirem convidats a participar d’aquest viatge, que va des de les textures electròniques a les acústiques més petites, on les cançons agafen una nova dimensió amb l’objectiu d’aflorar les emocions, per tal que músics i públic es fusionin en un sol element.

3x3 PER LA IGUALTAT
Parc Miquel Martí i Pol
17.00 h
Torneig de bàsquet en format 3×3. Fes un equip mixt i contribueix a la lluita per la igualtat esportiva!
Ho organitza: Jovent Republicà Olot

CONCERTS DE BLUES
Plaça de braus
17.00 h

THE RUSTIES BLUES BAND
La banda de blues garrotxí nascuda el 2013, presenta el seu segon enregistrament DisCOVERing Robert Johnson de 2021. Hi descobrirem la mítica figura del blues que, segons la llegenda, va vendre l'ànima al diable i ho farem a través d’un recorregut per la seva trajectòria musical amb algunes de les versions que va enregistrar.

A CONTRABLUES
El grup A Contra Blues ens vindrà a presentar el seu treball més recent titulat Jab, una exhibició de la maduresa que ha anat adquirint la banda i les seves influències musicals que passen per guitarristes com Jerry Reed o Bo Diddley o grups llegendaris com Creedence Clearwater Revival o els The Allman Brothers i pinzellades de sons com els de Ben Harper. Això sí, el fil conductor és el rock’n’roll.

ROSARI I MISSA
Santuari del Tura
18.30 h
Rosari i, tot seguit, missa.

EL DILUVI
Parc Nou
20.30 h
La banda valenciana El Diluvi visita les Festes del Tura per presentar-nos el seu nou espectacle Els Amants, que promet ser un viatge a través dels millors temes del grup, amb versions d’Ovidi Montllor i molta poesia, en uns temps on la prosa de la pandèmia ho ha envaït gairebé tot.

MOMI MAIGA
Plaça de braus
22.00 h
Momi Maiga és jazz, és funk, és afrobeat. Tradició i futur a través de les 22 cordes de la kora. Un viatge entre ritmes transcontinentals i sons propis de la cultura musical mandé, acompanyats amb saxo, sintetitzadors electrònics, baix, guitarra elèctrica i bateria per transmetre valors i missatges amb la seva llengua natal: mandinka i wòlof. Momi encarna la cara més enèrgica de la kora, el so de la nova generació de l'Àfrica occidental.
 

Suu actuarà al parc Nou el dimarts 7 de setembre. Foto: Ricard Novella.


Dimarts, 7 de setembre

LALI BEGOOD
Plaça de braus
11.30 h
Lali BeGood estrena El Jardí Secret un nou espectacle familiar i transversal que aconsegueix tocar a grans i petits amb temàtiques com la importància d’equivocar-se, la gestió de les emocions, l’aquí i l’ara, la grandesa de l’amor, l'excés de materialisme… sense oblidar els hits de sempre! Un concert altament ballable amb el multiestil com a bandera; anirem del funky al reggae, de l'ska al rock, del pop al dixieland i del folk a la música balcànica.

LA PRINCIPAL DE LA BISBAL
Parc Nou
12.00 h i 16.30 h
La Principal de la Bisbal presenta en concert d'orquestra Un viatge musical, una proposta artística on hi conviuen les músiques més representatives d’arreu del món a través de la música lírica, les cançons de caire més popular, la sardana i la música instrumental. Un repertori variat que sens dubte reflecteix l’esperit del nostre país, així com la diversitat d’estètiques de la música d’arreu acompanyada de l’orquestra de vent i unes fantàstiques veus solistes.

6è CAMPIONAT POPULAR D’ESCACS DE FESTES DEL TURA
Firal
17.00 h
La participació és gratuïta i oberta a tothom excepte federats de més de 1750 punts d’ELO Català. Animeu-vos, grans i petits!
Ho organitza: Club Escacs Olot

CONCERTS D’AGNÈS ALGUERÓ I JESSICA MELLADO
Plaça de braus
17.00 h

AGNÈS ALGUERÓ
La cantautora Agnès Algueró presenta el seu primer disc Bosc Endins, creat i gravat a Batet de la Serra, amb el productor Dani Lòpez. En el concert de presentació el pop rural condueix la base de tot el repertori amb lletres que ens parlen d'amor, de naturalesa, de mons imaginaris i de la cruesa de l'ésser humà. Les cançons, composades principalment per veu i guitarra, aquest cop es podran escoltar acompanyades per una banda de diversos músics que ajudaran a enlairar aquest primer treball.

JESSICA MELLADO
Jessica Mellado torna amb Desordenado, el seu tercer disc, on es constata l’evolució de la cantant olotina fruit del treball dels darrers anys. Fidel al seu estil, els nous temes ens traslladen a un univers de vivències i emocions, en un disc on el seu talent musical s’ha vist enriquit amb la producció de Jordi Cristau.  En aquesta ocasió, l’artista oferirà un concert en format banda. Una ocasió immillorable per tornar a gaudir del seu directe fresc i dinàmic i d’aquest nou treball.

ROSARI I MISSA
Santuari del Tura
18.30 h
Rosari i, tot seguit, missa.

SEGUICI
Plaça Major
20.00 h i 21.00 h
El seguici popular s’adapta i es reestrena en un format sense cercavila que intentarà fer brillar al màxim les peces de la faràndula històrica del centre i les entitats de cultura popular de la ciutat. Tots ells han estat col·laborant per rearranjar la coreografia i la posada en escena, sota la direcció d’Àlvar Borrell, i faran el seu lluïment al so de la nova Orquestra Tradicional del Tura, creada especialment per a l'ocasió i que es presenta en primícia sota la batuta de Dani López.

Hi col·labora: El Til·ler, la Faràndula del Carme, Marrinxos, Bastoners d’Olot, PimPamPumFoc! i els Xerrics d’Olot.

PAULA GRANDE i ANNA FERRER
Plaça de braus
22.00 h

La cuina i les feines de la llar; la religió, l’església i la fe cristiana; la vida íntima i la sexualitat; la maternitat i les cures... Durant els dos últims segles, els rols de les dones s’han concentrat en àmbits socials i culturals determinats, alguns clarament definits i d’altres totalment infranquejables. Paula Grande i Anna Ferrer presenten Vega, el segon volum de la col·lecció Càntut, que pretén donar visibilitat i veu a les mares, filles, nenes i joves de generacions passades.

SUU
Parc Nou
22.30 h

La Suu és una de les artistes catalanes més seguides i escoltades i que ha sabut demostrar la seva versatilitat, adaptant-se a les circumstàncies sanitàries i socials essent capaç d’oferir formats i repertoris que l’han convertida en una de les artistes que més ha tocat en plena crisi del coronavirus. Després de publicar el seu disc Ventura i fer-lo girar pels festivals i recintes més importants del país, arriba a Olot amb la seva veu dolça i embolcallada del so de l’ukelele.
 

El Pot Petit  actuarà el dimecres al Parc Nou. Foto: Josep M Montaner.


Dimecres, 8 de setembre

MISSA
Església de Sant Esteve
9.00 h

MISSA SOLEMNE CONCELEBRADA
Església de Sant Esteve
11.00 h

BALL DELS GEGANTS
Plaça Major
10.30 h i 12.00 h
Ball dels gegants, cabeçuts i cavallets, acompanyats del Cap de Lligamosques, amb la cobla La Principal d’Olot.

TOCADA DE CAMPANES
Església de Sant Esteve
13.00 h

TORNABODA
Fonts de Sant Roc
17.00 h
Tornaboda amb audició de sardanes a càrrec de la cobla La Flama de Farners. Atenent a les mesures de protecció contra la COVID-19 no es servirà el tradicional berenar.
Ho organitza: Flor de Fajol

VII CAMPIONAT MUNDIAL DE PEDRA, PAPER I TISORA
Plaça del Mig
17.00 h
Amb aquest tradicional joc de mans els participants demostraran la seva habilitat, en equips de tres persones.
Ho organitza: Els Murruts

EL POT PETIT
Parc Nou
18.00 h
En Pau i la Jana es troben sols fora del Pot i sense els seus amics a prop no saben què fer! Cantant i ballant els aniran retrobant. Qui serà el primer en sortir a fer-los bellugar sense parar? El mico? Els pirates Rodamons? El Drac Rac? Sigui qui sigui segur que els farà cantar i cantar com mai! Cantar i Ballar! és el nom de la nova  gira d’El Pot Petit pensada per ser feliços i seguir cantant i ballant en temps de pandèmia.
 

Els Nans, Gegants i Cavallets de la faràndula tornaran a ballar a Olot aquest setembre. Foto: Martí Albesa.


ACTUACIÓ CASTELLERA DE LA PENYA DELS XERRICS I BALLS DEL PORC I EL XAI I D’EN CLAM ACOMPANYANT LA PRESENTACIÓ DEL NOU GEGANT DEL FARÀNDULA RÀCING TEAM
Plaça  Major
19.00 h
Com és habitual per Festes del Tura, el Porc i el Xai i en Clam ballaran. Aquesta vegada amb la grata sorpresa de fer-ho apadrinant a una nova figura gegantera, en Tim. A més els Xerrics d’Olot, després de tant de temps, farà una actuació castellera per tornar-nos a fer vibrar.
Ho organitza: Faràndula Ràcing Team, AOAPIX, Almogàvers Garrotxins i Xerrics d’Olot

BALL PLA D’OLOT
Firal
20.00 h
Sisena edició del ball després de la seva recuperació. Es tracta de la manifestació autòctona de la dansa més representativa del país abans del naixement de la sardana.
Ho organitza: Esbart Olot

ADEU VILA D’OLOT
Firal
20.15 h
Interpretació de la sardana Adeu, vila d’Olot, a càrrec de la cobla La Principal d’Olot.

ESPECTACLE PIROTÈCNIC
Puig del Roser
21.00 h
Espectacle pirotècnic de final de festa a càrrec de la Pirotècnia Estalella.

BALL DE LES ESPELMES
Plaça Major
21.30 h i 23.00 h
Ball amb espelmes dels gegants, cabeçuts i cavallets, acompanyats del Cap de Lligamosques, amb la cobla La Principal d’Olot.

Activitats paral·leles

Exposicions

“A land is a land is a land is a land“
d’Adrià Gamero Casellas i Alícia Vogel
Del 4 de setembre de 2021 al 9 de gener de 2022
Sala Oberta 2 del Museu de la Garrotxa

“A land is a land is a land is a land” planteja un trajecte sobre la vivència i supervivència en la terra aspra, percebent-la contradictòriament com a refugi i trinxera alhora; una descripció subjectiva del nostre territori, de la relació amb l’espai que ha estat espectador i protagonista. Aquest recorregut està compost per peces simbòliques la forma i significat  de les quals es descontextualitzen i reconstrueixen, i així s’escenifica, des d’una visió artística i contemporània, una narrativa vital.

Activitats complementàries a l’exposició

REFUGI O TRINXERA. Troba les peces amagades pel territori
Dissabte 9 d’octubre de 2021, a partir de les 10 h
Per tot el nucli urbà d’Olot.

TRAJECTÒRIES. Conversa amb Adrià Gamero Casellas i Alícia Vogel. Conduït per Job Ramos
Dissabte 20 de novembre de 2021, a les 18 h
Sala Oberta 2. Museu de la Garrotxa

“La Faràndula d’Olot”
Del 5 al 12 de setembre de 2021
Pati de l’Hospici
Exposició amb tots els elements de la faràndula d’Olot que habitualment participa a la cercavila d’inici de Festes del Tura.

Per a disposar de tota la informació actualitzada de la programació de festes podeu seguir-les a través dels comptes oficials a les xarxes socials de Facebook, Instagram i Twitter i a l’app de Festes del Tura (iOs i Android) i també a les de l’Ajuntament d’Olot, sempre amb l'etiqueta (hastag) #FdT21.