Can Trincheria exposa les fotografies d'Emili Pujol «Davant de Sant Esteve»

Hi serà del 3 al 30 de setembre, amb imatges de l’Olot dels anys cinquanta i seixanta del segle passat avui totalment desaparegudes

Una família olotina davant l'església de Sant Esteve.
Una família olotina davant l'església de Sant Esteve. | Emili Pujol [@accgarrotxa].
NacióGarrotxa
03 de setembre del 2021
Actualitzat a les 12:31h
Del 3 al 30 de setembre, a Can Trincheria d'Olot es podrà veure l’exposició fotogràfica Davant de Sant Esteve, organitzada per l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa.

A més de regentar un estudi on feia retrats –primer al carrer de Joaquim Vayreda i, a partir de 1949, al passeig de Miquel Blay–, Emili Pujol Planagumà (Riudaura, 1908–Olot, 1972) també va treballar com a fotògraf ambulant.

Aquests fotògrafs, anomenats minuters, feien fotos al carrer amb una càmera de caixa que permetia un revelat gairebé instantani i en el mateix lloc, al minut, la qual cosa abaratia el procés.

L’espai preferit d’Emili Pujol era la placeta d’Esteve Ferrer, davant de l’església parroquial de Sant Esteve d’Olot: un lloc de pas privilegiat on els dies festius i assenyalats hi circulava una gran munió de gent.

Aquestes desenes de fotografies, procedents del fons del fotògraf que es conserva a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, mostren unes estampes de l’Olot dels anys cinquanta i seixanta del segle passat avui totalment desaparegudes, però encara presents en els àlbums de fotografies de moltes famílies olotines i garrotxines.

Horaris d'obertura

De dilluns a divendres, de 10 a 14 h i de 16 a 18 h / Dissabtes, d'11 a 14 h i de 17 a 19 h / Diumenges i festius, d'11 a 14 h.
 
Arxivat a