tecnologies de la informació

Olot s'incorpora a un projecte pioner per a la digitalització de l'esport

Equipaments esportius de la ciutat comptaran amb un sistema de càmeres que permetrà seguir les competicions des de qualsevol dispositiu

per NacióGarrotxa, Olot, Catalunya | 3 de setembre de 2021 a les 11:36 |
Les competicions es podran veure a través de qualsvol dispositiu a EsportPlus.tv. | Arxiu NG.
La plataforma de continguts digitals de l’esport català es va presentar el passat mes de març. La Generalitat i la Fundació Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) van donar a conèixer el projecte EsportPlus.tv, que pretén instal·lar càmeres a 1.300 equipaments esportius catalans per al seguiment en directe de qualsevol competició.

Amb la voluntat d’estendre’s pel territori, la ciutat d’Olot s’ha incorporat al projecte amb la instal·lació de càmeres a diferents equipaments de la ciutat, tal com s'ha fet saber aquest dijous en una compareixença a l'Ajuntament d'Olot en que han participat representants dels diferents clubs esportius de la ciutat. Es treballa amb la previsió d’instal·lar sis dispositius a diferents equipaments, segons l’acord que és a punt d'enllestir-se entre l’Ajuntament i la Fundació UFEC.


Amb la posada en marxa d’aquesta plataforma, els clubs podran disposar d’un sistema de retransmissió de les competicions que podrà arribar a més públic des de qualsevol dispositiu tot accedint als continguts tant en directe com en diferit. De fet, aquests continguts es facilitaran als usuaris a través de la plataforma EsportPlus.tv, accessible des de qualsevol dispositiu. De moment, 20 federacions han apostat pel nou canal, que vol arribar als 1,5 milions d’usuaris al llarg dels primers 5 anys.
 

El regidors d'Esports, Aniol Sellabona, va comparèixer amb Pere Vilà (UFEC) i els representants dels clubs olotins. Foto: @olotuit.


L’acte de presentació ha tingut lloc aquest dijous al Saló de Sessions de l’Ajuntament d’Olot i ha comptat amb l’assistència de Pere Vilà, director de la Fundació UFEC; el regidor d’Esports d’Olot, Aniol Sellabona; i representants dels diferents clubs esportius de la ciutat: Club Natació Olot,  Unió Esportiva Olot, Club Bàsquet Olot, Club Volei Olot, Club Hoquei Olot i Club Patinatge Artístic Olot

La nova OTT de l'esport català ja ha començat a emetre en període de proves a través d’EsportPlusTV a Youtube. La plataforma digital de continguts esportius permetrà fer visible gran part de la competició que es desenvolupa, ja sigui d’abast català com estatal, i especialment internacional.


Més d’un centenar d’instal·lacions esportives municipals a tot Catalunya disposaran dels dispositius d'enregistraments automatitzats per EsportPlus.tv a partir d’aquesta tardor. L’objectiu és arribar a cobrir 2.000 esdeveniments esportius cada cap de setmana

 

Participació