Comença el pla d'asfalts en una trentena de carrers i vies d'Olot

La previsió és que els treballs de millora del ferm, voreres i accessibilitat s'allarguin durant dos mesos

Els treballs han començat aquest dijous a les nou del matí.
Els treballs han començat aquest dijous a les nou del matí. | @olotuit.
NacióGarrotxa
03 de setembre del 2021
Actualitzat a les 9:03h
Aquest dijous, 2 de setembre, s’han iniciat les obres de la primera fase del Pla d’Asfalts d’Olot, que té per objectiu de millorar i renovar diverses calçades, ferms i voreres de la ciutat. Enguany els treballs compten amb un pressupost de 244.000 euros i contemplen l’execució d’una trentena d’actuacions de conservació i millora de ferms, voreres i millora de l’accessibilitat en més d’una trentena de carrers de la ciutat.  

Des de les 9 del matí, s’han iniciat els treballs de millora del paviment al carrer Sant Feliu, en el tram entre Ribes de Freser i Cadis. Posteriorment, s’actuarà a la carretera de Riudaura, entre la carretera de la Pinya i el carrer Pou del Glaç, on es millorarà tot el ferm i la senyalització, així com al carrer Mulleras, cruïlla amb Sant Rafel, per a millorar part de la calçada.

En aquest primer bloc d’actuacions també es treballarà en la millora de la calçada i flonjalls de la plaça Vista Alegre; la pavimentació i senyalització del carrer Nonet Escubós –entre el tram del carrer Closells i Verge de Fàtima– i, també, s’actuarà als flonjalls del carrer Bolós, en el tram comprès entre el carrer Pare Roca i l’avinguda Reis Catòlics.

La previsió és que els treballs s’allarguin uns dos mesos. Pel que fa a l’ordre, s’ha volgut començar les obres en aquells trams i vies que es troben més pròxims a centres educatius o que poden suposar més complicacions per a minimitzar les afectacions viàries i de mobilitat.

A grans trets, el Pla d’Asfalts d’enguany té previst actuar en una trentena de carrers tals com els de Mulleras, Verge de Montserrat, Domenech Carles, Sant Feliu, Nonet Escubós, la carretera de Riudaura, l’avinguda de Xile, el carrer Bolós, Ginebre, carrer Faig, Alzina, Farigola, Passeig Desemparats, Volcà Croscat, la plaça Vista Alegre, Ramon Guillamet, l’avinguda de Les Tries, l’avinguda Gaudí i carretera Sant Joan.

Pel que fa a les voreres, també es milloraran les voreres i plataformes del carrer Pintor
Domenge, l’avinguda Sant Joan, carrer Esparg, Montsalvatge i Guillamet, Josep de Calassanç, Lluís Casademont i Honduras, entre altres. Paral·lelament, igualment s’han previst treballs en l’àmbit de senyalística viària, seguretat i reurbanització així com la creació de noves canalitzacions i rebaixos de pas de vianants i voreres. 

Des de l’Ajuntament d’Olot es demanen disculpes per avançat per les molèsties que aquests treballs puguin ocasionar. En cas de dubtes o qualsevol incidència es pot contactar amb l’Àrea de Territori de l’Ajuntament d’Olot al telèfon 972 279 125 o amb la Policia Municipal d’Olot al 972 279 133. 
Arxivat a