Festa Major d'Olot

Hi haurà més balls de la faràndula durant les Festes del Tura d'Olot

L'Ajuntament ha decidit fer-ne 2 sessions més, igual com un segon concert del Pot Petit i un nou ball del Porc i el Xai

per Xavier Borràs, Olot, Catalunya | 1 de setembre de 2021 a les 13:36 |
Enguany els Nans no es podran veure de tan a prop, però se'n podrà gaudir en deu sessions a la plaça Major. | Martí Albesa.
Sigui per la petició que ha fet el PSC Olot aquest matí a l'equip de govern de l'Ajuntament, sigui per les dificultats a l'hora de fer-ne la reserva, via telemàtica o en taquilla –amb què moltes famílies es van quedar sense entrada de franc per a assistir-hi–, s'ha decidit que Gegants, Cabeçuts i Cavallets facin 2¡dues sessions més, amb què la faràndula es podrà veure a la plaça Major fins a 10 vegades en els 5 dies de Festes del Tura. El segon concert del Pot Petit i un nou ball del Porc i el Xai s’incorporen a la programació de la Festa Major d’Olot. 

Aquest dijous, 2 de setembre, a partir de les sis de la tarda, es podran reservar les entrades per a les noves sessions de les Festes del Tura. Seran gairebé mil localitats més per a 2 nous balls de la faràndula que tindran lloc el dissabte 4 de setembre a les 16 h (abans de les dues sessions ja inicialment previstes) i el diumenge 5 de setembre a les 9 h del matí (també abans dels 2 balls programats).  


Per a poder disposar d’entrades per als nous balls de la faràndula caldrà entrar pel sistema de venta d’Olot Cultura. A diferència del sistema que s’ha fet servir fins al moment per Festes del Tura –que no ha tingut el rendiment esperat–, per a utilitzar el sistema d’entrades d’Olot Cultura es recomana registrar-s’hi prèviament per a agilitar el procés de compra. 

L’Ajuntament d’Olot ha volgut deixar constància de l'agraÏment als balladors de la faràndula per l’esforç que faran aquestes Festes del Tura, que permetrà que Gegants, Cabeçuts i Cavallets surtin 10 cops en 5 dies a plaça, seguint amb el model ja iniciat per Corpus que també va doblar el nombre de sessions previstes.


D’acord amb la Comissió de la Faràndula, per Corpus es van programar 8 balls amb una assistència de prop de 2.400 persones. Per Festes del Tura i amb les noves sessions programades, es podran superar les 4.000 entrades, el que suposa un increment del 75% de la capacitat respecte les ballades de Corpus. 

El Porc i el Xai de l’AOAPIX també ballarà en més d’una ocasió per Festes del Tura. Sortiran novament a la plaça Major d’Olot el dimecres 8 de setembre a 18h, acompanyats d’en Clam dels Almogàvers Garrotxins, just abans de la presentació del nou gegant de la Faràndula Ràcing Team per la qual ja no queden entrades disponibles.   Arran de la forta demanda del concert del Pot Petit, per Festes del Tura s’ha programat també una segona sessió. Tindrà lloc el dimecres 8 de setembre a les 20h al Parc Nou, després de l’espectacle inicialment previst.  


Aquest dissabte 4 de setembre comencen les Festes del Tura


La plaça Major, la plaça de braus i el Parc Nou són els tres escenaris principals de les Festes del Tura d'enguany. Aquest dissabte, 4 de setembre, comencen els actes de la Festa Major d’Olot –que obrirà oficialment amb el pregó de la Unió Esportiva Olot coincidint amb el seu centenari– i que s’allargarà fins al dimecres 8 de setembre. 

Durant cinc dies s’ha programat una cinquantena d’actes que, d’acord amb les mesures dictades arran de la pandèmia, tindran l’accés restringit i la capacitat limitada. Per aquest motiu, i amb l’objectiu d’assegurar una correcta distribució de les entrades, des de l’organització de Festes del Tura es va marcar un protocol per a assegurar que el màxim nombre de persones poguessin gaudir de les activitats programades per a la Festa Major d’Olot, per bé que, si més no a nivell telemàtic, ha patit moltes disfuncions.
 

 

Participació