1 de 10
coronavirus

L'assaig clínic del vaccí d'Hipra contra la Covid comença amb 30 voluntaris al Clínic i al Trueta

La primera fase de les proves en humans cerca avaluar la seguretat i la capacitat per a generar resposta immunitària

Primera administració del vaccí contra la covid-19 d'Hipra a una persona voluntària. | ACN.
per Xavier Borràs, Amer, Catalunya | 27 d'agost de 2021 a les 12:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'assaig clínic en humans del vaccí contra la Covid-19 de l'empresa farmacèutica catalana Hipra d'Amer, ha començat aquesta setmana a l'Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta i a l'Hospital Clínic de Barcelona amb 30 voluntaris.

Es tracta de persones d'edats compreses entre els 18 i els 39 anys, que no han tingut la Covid-19 i que no havien rebut cap vaccí. A aquests voluntaris se'ls administraran dues dosis separades en 21 dies: 25 rebran el vaccí que s'està testant i 5, la de control (Pfizer).


Aquesta és la fase I/IIa, que té com a objectius avaluar la seguretat del vaccí i la immunogenicitat, és a dir, la capacitat per a generar resposta immunitària. Els investigadors preveuen tenir els resultats d'aquesta fase en dos o tres mesos i han assenyalat que un assaig clínic estàndard sol durar, pel cap baix, un any.
 
En una roda de premsa telemàtica aquest divendres, els responsables de l'assaig clínic han destacat l'interès per participar en les que són les primeres proves en humans d'un vaccí a l'estat espanyol.


Hi han intervingut els investigadors que participen en l’actual fase I/IIa: la doctora Marga Nadal, directora de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI); el doctor Àlex Soriano, cap de servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Clínic de Barcelona; la doctora Lorna Leal, especialista del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Clínic, membre del grup Sida i Infecció per VIH de l’Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) i investigadora principal de l’estudi; i el doctor Rafel Ramos, investigador de l’Institut Universitari d'Investigació en Atenció Primària (IDIAP) Jordi Gol i de l’Institut d'Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI).
 

Un infermer ausculta un voluntari abans de l'administració del vaccí. Foto: ACN.


Unes 400 persones van respondre a l'anunci i van oferir-se a rebre el vaccí d'Hipra, farmacèutica internacional amb seu a Amer (la Selva), un assaig aprovat per l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris.

Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​
Participació