Olot reclamarà a l'ACA, a la Vall d'en Bas i a les Preses la construcció urgent de la depuradora de l'Alt Fluvià

El ple també ha aprovat una moció d'Alliberem-nos en defensa d’una ciutat inclusiva amb la diversitat afectivosexual, una altra sobre les armes nuclears i la de la CUP perquè es garanteixi la formació dels joves nouvinguts de 16 a 18 anys

El ple de l'Ajuntament d'Olot d'aquest agost també s'ha fet en format telemàtic.
El ple de l'Ajuntament d'Olot d'aquest agost també s'ha fet en format telemàtic. | @olotuit.
27 d'agost del 2021
Actualitzat a les 8:59h
El ple de l'Ajuntament d'Olot d'aquest dijous ha aprovat per unanimitat les quatre mocions que s'hi havien presentat: la d'Alliberem-nos en defensa d’una ciutat inclusiva amb la diversitat afectivosexual i de gènere; la de la Xarxa d'Alcaldes i Alcaldesses per la Pau sobre les armes nuclears i de suport al Tractat sobre la prohibició de les armes nuclears; la presentada pel grup del PSC perquè l’Ajuntament d’Olot reclami la construcció de la depuradora de l'Alt Fluvià; i, per últim, la presentada pel grup municipal de la CUP per a reclamar al Departament d’Educació que garanteixi la formació dels joves nouvinguts de 16 a 18 anys

Quant a la moció presentada pel PSC perquè l’Ajuntament d’Olot reclami la construcció de la depuradora (EDAR) de l'Alt Fluvià, s'hi argumenta que l'actual sistema de depuració de les aigües residuals i plujanes de la Vall d'en Bas i les Preses, que actualment assumeix la depuradora d'Olot, ha quedat totalment col·lapsat. La depuradora d'Olot no pot assumir més aigües residuals. Aquest fet pot comportar problemes, segons els socialistes, ja que no es podran admetre més implantacions industrials als termes municipals d'Olot, de la Vall d’en Bas i de les Preses.

D’altra banda quan hi han pluges intenses, com la del passat 2 d'agost, amb registres superiors als 80 litres/m2 a la Vall d'en Bas, el col·lector d'aigües residuals i plujanes que passa per sota el bici-carril va ple i no pot assumir les aigües negres dels barris de Sant Roc i del Pla de Llacs, entre d'altres, que acaben abocant directament al riu Fluvià, sense depurar, amb el perill constant que això comporta per a la fauna del riu.

Un altre factor mediambiental a considerar, segons el PSC, és que la construcció de la depuradora de l'Alt Fluvià a la Vall d'en Bas significaria l'aportació d'1 hm3 a l’any d'aigües depurades al riu Fluvià a la pròpia Vall d' en Bas, implicant una important aportació d' aigua que milloraria la capa freàtica.

"La ciutat d’Olot necessita desenvolupar un pla per separar les aigües plujanes de les residuals per tal de treure pressió a l’EDAR quan hi ha episodis de pluges importants", conclouen els socialistes olotins.

La moció també reclama a l’Ajuntament d’Olot  que es comprometi a realitzar un pla d’inversions anual per manera d’executar la construcció dels col·lectors de la xarxa d’aigües plujanes en el terme municipal, tal com es va aprovar al PALS de l’any 2000.

Altres acords
El plenari del Consistori d’Olot també ha aprovat per unanimitat l’adjudicació a l'empresa SAT Vall d'en Bas (la coneguda com a Cooperativa de Verntallat) el contracte d'arrendament d'un local de les sitges del sector de l'estació Olot, situat al camí de la Teuleria.

Tot seguit, també s’han acordat els preus públics del 4t trimestre de la programació d’arts escèniques i música de l’Àrea de Cultura amb els vots favorables de l’equip de govern de JuntsxCat, ERC, el PSC i l’abstenció de la CUP. 
 
Paral·lelament, el ple també ha donat llum verd als preus públics de les activitats de recursos educatius 2021-2022 organitzades per l’Àrea d’Educació i Joventut de l’Ajuntament d’Olot com ‘Descoberta de l’entorn’, ‘Som natura’, ‘Audicions’, ‘Fem art’ i altres amb els vots a favor de l’equip de govern de JuntsxCat, ERC i el PSC i l’abstenció de la CUP. 

 
Arxivat a