El Govern, a favor d'obligar que el personal de les residències es vaccini

L'Executiu es posiciona després del brot en el Centre Residencial Torreblanca, a la Garrotxa, amb vuit avis morts que ja eren vaccinats

El personal de les residències va poder vaccinar-se des del gener.
El personal de les residències va poder vaccinar-se des del gener. | Josep M Montaner.
NacióGarrotxa
26 d'agost del 2021
Actualitzat a les 12:42h
El Govern s'ha mostrat aquest dijous partidari de la vaccinació obligatòria del personal de les residències, després de brots com el del Centre Residencial Torreblanca de Sant Joan les Fonts (la Garrotxa), en què van morir vuit persones després que presumptament una treballadora contagiés de Covid els usuaris, tot ells vaccinats.

En declaracions a RAC1, la directora general d'Autonomia Personal i la Discapacitat del Departament de Drets Socials, Montserrat Vilella, ha assegurat que seria "molt interessant que es pogués portar la proposta de fer la vacunació obligatòria" del personal de les residències de la tercera edat, si bé ha matisat que és competència de l'Estat.

"Nosaltres apostem perquè tot el personal de residències estigui vacunat. Ho hem fet de la forma més pedagògica possible, amb campanyes. Però és on no puguem arribar amb la pedagogia, s'haurà d'establir un marc normatiu", ha argumentat.

Justament França ha anunciat aquest dijous que des del 15 de setembre els sanitaris que no es vaccinin rebran sancions, després de diversos brots en residències de persones grans, també vaccinades. A més, el país veí començarà a distribuir una tercera dosi d'un dels fàrmacs en ús als grups més vulnerables després de l'estiu.