Comença la 39a edició del festival Ésdansa a les Preses

L'edició d'enguany, que s'allargarà fins al 29 d'agost, aposta per una mirada ampla de l’arrel: de Cubeles a la nova creació

«La difícil senzillesa» és la proposta de l’Esbart Marboleny per a l’Any Manuel Cubeles.
«La difícil senzillesa» és la proposta de l’Esbart Marboleny per a l’Any Manuel Cubeles. | Pol Solé.
NacióGarrotxa
25 d'agost del 2021
Actualitzat a les 10:44h
Aquest dimecres, 25 d'agpst, comença la 39a edició del festival Ésdansa a les Preses amb la intenció de "Ballar i fer ballar" fent una mirada a diferents propostes recollides dins l'Itinerari Manuel Cubeles amb l'Esbart Marboleny, Maria Pagès, l'Esbart Manresà, l'Esbart de Rubí i l'Esbart Sant Martí i, com ja s'ha fet durant els últims anys, posant en valor el paisatge amb una Festa al Parc renovada pensada per a generar un menor impacte ambiental.

La tradició d'altres terres també hi serà present amb danses de Portugal, el País Basc i Tahití. No hi faltaran les propostes de nova creació com Pyrene 430, Leira i Lóng ni tampoc les divulgatives, essència del festival.

Les nits de divendres i dissabte acabaran amb dos concerts a la fresca, per un costat de Paula Grande i Anna Ferrer i, per l'altre, de Germà Negre.

Com els darrers anys, el festival continua apostant per la formació amb el Campus Ésdansa’T amb dos espais dividits per edats: el Petit Ésdansa’T  i l’Esdansa’T, els tallers de dansa tradicional per a adults, tots ells amb places exhaurides.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, inaugurarà avui la 39a edició del Festival Ésdansa a les vuit del vespre a l'Espai Dansa Tradicional (del carrer La Fageda de les Preses). La delegada del Govern, Laia Cañigueral, acompanyarà la consellera en aquest acte.

Aquesta edició del festival de la dansa d'arrel tradicional a les Preses s'allargarà fins al diumenge 29 d'agost.

 


 
Arxivat a