Furten una bossa de mà a Platja d’Aro i utilitzen les claus de la víctima per robar al seu domicili d’Olot

La comunicació entre diferents unitats dels Mossos d'Esquadra va ser clau per a poder detenir els dos lladres

Els detinguts van robar un clauer a Platja d'Aro per a robar en un domicili d'Olot
Els detinguts van robar un clauer a Platja d'Aro per a robar en un domicili d'Olot | PLV.
NacióGarrotxa
24 d'agost del 2021
Actualitzat a les 12:55h
Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir aquest passat diumenge, 22 d’agost, un home i una dona de 34 i 22 anys, veïns de Polinyà (Vallès Occidental) i Campsentelles (Vallès Oriental), com a presumptes autors d’un delicte de furt i d’un delicte de robatori amb força a l’interior de domicili.

Els agents van tenir coneixement per la unitat de seguretat ciutadana de la comissaria d’Olot que vora les 10 del matí del mateix dia 22 s’havia produït un robatori amb força en una casa al poble de Sant Cristòfol les Fonts, que pertany al municipi d'Olot.

Els autors van accedir al domicili per la porta principal de la casa sense ocasionar cap dany i van desconnectar l’alarma mentre el propietari es trobava al pis superior. Quan la víctima va sentir com es desconnectava l’alarma, va baixar i els lladres van sortir corrents i es van endur una bossa de mà.

Gràcies a la col·laboració ciutadana, els agents van tenir coneixement del vehicle en el qual van fugir els autors del fet. Amb la previsió que els lladres poguessin fugir en direcció a Figueres, van decidir fer una recerca per l’N-260. Minuts més tard, a l’alçada aproximada del punt quilomètric 51, al pas per Cabanelles (Alt Empordà), els mossos van veure un vehicle que coincidia amb la descripció facilitada pels testimonis.

De seguida, els mossos van aturar el cotxe i van observar que hi viatjaven dos adults. En l’escorcoll del vehicle, els agents van localitzar sis telèfons mòbils, una bossa de mà amb targetes de pagament i documentació d’una dona, jocs de claus, ulleres de sol, joies i eines com una serra, una palanca, un martell, uns guants, un ganivet de cuina, una navalla i tornavisos.

Immediatament, els agents van fer gestions amb la documentació trobada i van descobrir que pertanyia a una noia a qui li havien sostret la bossa de mà el dia d’abans en una cala de la localitat de Platja d’Aro.

Els lladres van sostreure la bossa de mà a la noia i l’endemà, amb les claus i el comandament de l’alarma, van voler robar-li al domicili d'Olot ja esmentat, per bé que van ser sorpresos pel pare de la noia que era a la casa.

Davant les evidències, es va detenir les dues persones com a presumptes autors del furt de la bossa de mà i del robatori amb força a interior de la casa, tot i que no es descarta que puguin ser els autors d’altres fets similars.

Al mateix temps, un indicatiu de l’Àrea Regional de Trànsit de Figueres –que va donar suport en tota l’actuació–, va obrir diligències policials per un delicte contra la seguretat viària al conductor per conduir sota els efectes de l’alcohol amb una taxa de 0.52 mg/l d’alcohol per litre d’aire expirat i li va notificar una sanció per excés de velocitat comesa el mateix dia.

Els detinguts van passar l'endemà, dilluns 23 d’agost, a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar la llibertat amb càrrecs.