El Pavelló d'Esports d'Olot estalviarà 8 tones anuals de C02 amb 40 leds

Substitueixen els 40 projectors existents, amb què incrementa l’eficiència, millora la il·luminació i es redueix el consum d’energia en més de 17.000 kWh anuals

El pavelló municipal ja il·lumina amb els nous projectots led de 150 watts.
El pavelló municipal ja il·lumina amb els nous projectots led de 150 watts. | @olotuit.
NacióGarrotxa
24 d'agost del 2021
Actualitzat a les 11:04h
Tot continuant les actuacions de millora i potenciació de l’eficiència energètica a la ciutat d'Olot, l’Ajuntament ha finalitzat darrerament els treballs de substitució dels 40 projectors d’halogenurs metàl·lics de 400 watts del pavelló municipal 1 per 40 projectors LED (light-emitting diode, 'díode electroluminescent') de 150 watts. L’actuació ha tingut un cost de 18.089,50 euros, part de la qual (7.200 euros) ha estat subvencionada per la Diputació de Girona.

Aquesta actuació en la millora de l’enllumenat permetrà la reducció del consum d’energia en més de 17.000 kWh/any i suposarà un estalvi de més de 8 tones d’emissions de CO₂ anuals. Paral·lelament, suposarà un increment en l’eficiència energètica de l’enllumenat de l'espai i permetrà una millor visibilitat en aquest equipament esportiu.

La substitució de l’enllumenat per un altre de més eficient i eficaç, com és el cas dels leds, forma part d’una de les iniciatives i accions que tira endavant l’Ajuntament d’Olot per a la implantació d’energies renovables als edificis i equipaments de titularitat municipal, així com la posada en marxa de tecnologies per a millorar l’eficiència energètica, d’acord amb el Pacte dels alcaldes pel Clima i l’Energia, del qual Olot forma part. 

Aquest pacte és una iniciativa de la Comissió Europea, orientada directament a les autoritats locals i als ciutadans, per a prendre la iniciativa en la lluita contra el canvi climàtic. A través de l’adhesió d’Olot al projecte, l’Ajuntament es compromet a impulsar accions i iniciatives per a reduir les emissions de carboni o gasos d’efecte hivernacle com a mínim en un 40% el 2030 i augmentar la resiliència als impactes de canvi climàtic
Arxivat a