coronavirus

Moren set avis amb Covid, que ja havien estat vaccinats, en una residència de la Garrotxa

Els contagis afecten quinze usuaris més i sis treballadors del centre Torreblanca, a Sant Joan les Fonts. Algunes famílies pensen emprendre accions legals contra la direcció

per NacióGarrotxa, Sant Jon les Fonta, Catalunya | 23 d'agost de 2021 a les 20:10 |
Imatge del centre Torreblanca, a Sant Joan les Fonts. | Residència Torreblanca.
Un brot de Covid-19 a la residència Torreblanca de Sant Joan les Fonts ha provocat set defuncions, segons han informat fonts del Departament de Drets Socials. Es tracta de gent gran que prèviament ja havien rebut les dues dosis del vaccí contra el virus. El brot afecta, a hores d'ara, 15 dels 53 residents, 8 dels quals romanen en fase d'aïllament en una zona sectoritzada de la residència.

Fonts del Departament afirmen que els vuit contagiats que resten són asimptomàtics i dos d'ells ja podran desaïllar-se a partir d'aquesta setmana. La resta ho farà properament.


El brot es va detectar a principis d'agost arran d'un cribratge que es va fer entre els professionals del centre i a partir d'aquí es van activar tots els protocols pertinents. Actualment hi ha 6 dels 44 treballadors contagiats.

Després de detectar els primers positius en els treballadors, el cribratge es va estendre als residents. En aquesta primera prova es van detectar cinc casos, però posteriorment n'han aflorat més, fins a arribar a la quinzena actual.


Accions legals contra la direcció


Segons Olot Televisió "algunes famílies ja han anunciat accions legals contra la direcció del centre", gestionat per la Cooperativa suara.


Una de les famílies que ha perdut un parent a la residència Torreblanca assegura que quan el centre va tenir constància del virus no van fer cap prova interna fins al cap de setmana. També, afirmen –segons la televisió garrotxina– que una treballadora del centre geriàtric va anar a la feina tot i saber que era positiva al SARS-CoV-2.

Altres notícies que et poden interessar

​ 

​​ 

Participació