El Til·ler enceta un micromecenatge per a finançar el Seguici de les Festes del Tura

Permetrà pagar arranjaments o nous instruments de la nova Orquestra Tradicional del Tura, que acompanyarà les figures de la faràndula i les entitats de cultura popular

El Pollastre és una de les peces del Seguici de les Festes del Tura.
El Pollastre és una de les peces del Seguici de les Festes del Tura. | Martí Albesa
19 d'agost del 2021
Actualitzat a les 10:31h
El Seguici Popular és un acte de Festes del Tura que neix el 2017 i que ara mateix inclou l’Àliga de Sant Ferriol, el Pollastre, el Conill, el Drac del Carme, els Bastoners d’Olot, els Xerrics i els diables del PimPamPumFoc!.

El Til·ler, l'Associació de Cultura Popular de la Garrotxa, que és l’entitat impulsora de la proposta, cerca finançament per a poder sufragar la creació d’una formació musical que acompanyi el Seguici en les actuacions futures i, també, per a obtenir el vestuari que els manca.
 
Les aportacions ajudaran a aconseguir aquests objectius:
  • Pagar els arranjaments de les noves peces, que està preparant en Dani López.
  • Pagar els assaigs de l'Orquestra Tradicional del Tura.
  • Comprar instruments: dues tarotes-tible, encarregades a Jordi Aixalà, i un timbal redoblant i dos tabals, encarregats a Miquel Àngel Ortiz.
  • Aconseguir el vestuari de l'Orquestra Tradicional del Tura.
  • Confeccionar elements de vestuari per als portadors de les figures.
L’objectiu és aconseguir una producció que dignifiqui al màxim els balls de la faràndula i les actuacions de les entitats de cultura popular a les Festes del Tura. La iniciativa té el suport de l’Àrea de Festes i de totes les entitats que hi col·laboren, i tindrà direcció musical de Dani López i direcció escènica i coreogràfica d’Àlvar Borrell.

La campanya es troba penjada a la pàgina web Totsuma, dedicada a finançar projectes amb petites aportacions de ciutadans individuals. Estarà activa fins al 15 de setembre i pretén recollir un mínim de 2.500 euros, que seran invertits íntegrament en el Seguici.

En cas de superar els 2.500 euros, El Til·ler ha manifestat que estudiarà la possibilitat d’invertir els fons a recuperar alguna de les figures de faràndula històrica de la ciutat, com són la Mulassa o els Gegants vells.

Les aportacions, benvingudes (des de 5 a 200 euros), es poden fer en aquest enllaç.