Obres

Olot comptarà amb una àmplia zona verda al nou parc urbà sobre l'Espai Cràter

Serà un dels resultats de les obres d'urbanització dels carrers de Macarnau i del Roser, iniciades aquests dilluns a bon ritme

per NacióGarrotxa, Olot | 18 d'agost de 2021 a les 09:30 |
Imatge virtual de la nova zona verda de l'Espai Cràter. | Baena Casamor Arquitectura.
Tal com va avançar NacióGarrotxa, aquest dilluns han començat les obres d’urbanització dels carrers de Macarnau i del Roser. Els treballs tenen un àmbit d’actuació de 3.517 m2 al voltant del nou equipament de l’Espai Cràter. L’actuació preveu ampliar i prioritzar l’espai destinant als vianants, dotar-lo d’una nova il·luminació i eliminar el gir a la dreta que, obligatòriament, han de realitzar els vehicles que circulen en direcció a l’avinguda del Morrot.

L’aparcament ha estat el primer dels espais afectats per l’actuació, que aquest dimecres s’ha centrat en la zona de davant del cementiri. Els operaris han començat a retirar alguns dels arbres per tal de modificar el traçat i resoldre el desnivell d’aquest espai amb la resta de carrer.


Els treballs formen part de la primera fase d’urbanització, que contempla la replantació d’una trentena d’arbres (faig, roure, auró, noguera, grèvol i també heura enfiladissa i noguera) a la mateixa zona.
 

Les obres, que s'allargaran tot el que resta d'any, es van iniciar aquest dilluns. Foto: @olotuit.


Un nova gran zona verda de 4.500 m2


A l’altra banda del carrer de Macarnau, s’hi crearà una gran zona verda formada pel nou parc urbà situat damunt de l’edifici de l'Espai Cràter. Tindrà 4.500 m2 i comptarà amb més d'una vuitantena d'arbres de diferents espècies autòctones tals com faig, roure, auró, grèvol i també heura enfiladissa i noguera.


Aquesta gran arbreda només tindrà una clariana rodona en el lloc on se situa la sala expositiva, on es podran desenvolupar tota mena d’activitats. Tots aquests arbres s’afegiran a la trentena d’exemplars ja existents, que es troben tant al carrer de Macarnau com al perímetre de l’Espai Cràter.

La urbanització dels carrers de Macarnau i del Roser es preveu que finalitzi amb l’any 2021. A la primera fase, que durarà 12 setmanes, es construirà una calçada provisional pavimentada sobre el Parc del Cementiri, amb 2 sentits de circulació oberts permanentment al trànsit.

Aquesta calçada provisional estarà operativa durant tot el temps que es porti a terme aquesta fase dels treballs. Quan s'enllesteixi aquesta primera fase dels treballs, el nou tram de carrer s’obrirà al trànsit i es restauraran els elements paisatgístics del Parc.

La segona fase, afectarà el carrer del Roser –entre el carrer de Macarnau i la plaça de Braus– i suposarà un impacte localitzat. Els treballs d’aquesta fase s’iniciaran un cop acabi la Fase 1 i tindran una durada de 8 setmanes. 

 

Participació