Olot, la ciutat catalana amb el termini més curt per gestionar llicències d'obres

Un estudi del Col·legi d'Arquitectes xifra el termini en 2,9 mesos per 7,4 al conjunt de Catalunya

Olot tarda una mitjana de 2,9 mesos per concedir una llicència d’obres
Olot tarda una mitjana de 2,9 mesos per concedir una llicència d’obres | Ajuntament d'Olot
Redacció
11 d'agost del 2021
Actualitzat a les 15:38h
A la ciutat d’Olot es tarda una mitjana de 2,9 mesos per concedir una llicència d’obres quan a Catalunya la mitjana és de 7,4 mesos en aquest tipus de tramitacions i es pot allargar fins a més de 12 en alguns municipis catalans. Aquesta és una de les principals dades que es recullen i s’extreuen de l’estudi i enquesta sobre el servei de llicències dels ajuntaments de Catalunya impulsat pel Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC).

Les dades aportades pels col·legiats participants situen Olot com el municipi de les comarques gironines i de tot Catalunya on més ràpidament es gestionen les llicències d’obres. En l’enquesta, publicada el novembre passat, hi van participar més de 779 col·legiats i es van estudiar 467 municipis, especialment els 39 més rellevants i dels quals es disposaven d’un nombre de respostes igual o superior a 10.

En concret, en el cas d’Olot es van rebre 10 respostes i l’estudi del COAC també posiciona la capital de La Garrotxa entre les cic ciutats amb un dels índexs de satisfacció més alt pel que fa a la facilitat d’accés als tècnics municipals amb una nota de 3.0, només per darrere de Granollers, Cornellà de Llobregat i Reus. En aquest cas, els col·legiats havien de valorar amb una escala d’1 (màxima satisfacció) i 7 (mínima satisfacció). En aquest camp, un 74,3% dels municipis han assolit valors per sobre de 3.5, amb una satisfacció mitjana del 4.2. L’estudi del COAC mostra diferències notables pel que fa al nivell d’apreciacions i realitats així com situacions entre municipis.

En aquest sentit, comparant-ho amb els resultats de la darrera enquesta realitzada el 2019, Olot és també un dels sis únics municipis (el que suposa un 22% de les poblacions analitzades) que milloren pel que fa a la mitjana de temps d’espera per l’obtenció de llicències passant de 4,1 a 2,9 mesos. A més, també és un dels pocs pobles on els arquitectes col·legiats consideren que s’ha millorat l’accés als tècnics de l’Ajuntament d’Olot per a la tramitació de llicències que, en el cas d’Olot s’ha potenciat i augmentat passant de 3,5 a 3,0 en dos anys.
Arxivat a