1 de 10
FIRES

Oberta la presentació de sol·licituds per participar en la 9a edició de la fira Orígens

Ja es poden contractar els estands de la Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya, que tindrà lloc el 20 i 21 de novembre al recinte firal d’Olot

Fira Orígens en una altra edició | Ajuntament d'Olot
per NacióGarrotxa, Olot, Catalunya | 2 d'agost de 2021 a les 10:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els productors interessats a participar en la 9a edició de fira Orígens ja poden contractar els seus espais. La fira, que es va cancel·lar el 2020 degut a la pandèmia, tornarà a celebrar-se amb totes les garanties de seguretat a Olot i seguirà apostant pels productes de qualitat.

Promoguda per DinàmiG (Agència d'Innovació i Desenvolupament de la Garrotxa) i organitzada per l’empresa Pep Palau, von Arend & Associats, Orígens s’ha convertit en la cita obligada per a productors d’arreu del territori.


Orígens destaca per comptar amb productors artesans que treballen sota les premisses del respecte mediambiental i vetllen per l’ètica professional, la responsabilitat social corporativa i la qualitat gastronòmica. A més, en les últimes edicions ha fet una ferma aposta per les produccions ecològiques.

Un dels trets diferencials d’Orígens és que és el mateix productor el que està darrere el taulell, fet que aporta un plus de qualitat que el visitant valora molt positivament. La fira també vetlla per tal que hi hagi una representació equilibrada de diversos sectors i procedència.


D’altra banda, els visitants poden comprar directament al productor i també descobrir els seus productes, ja que cada expositor ofereix tastets a canvi de tiquets. Els expositors també compten amb un espai d’activitats, l’Aula de Tast, on presenten els seus productes i fan degustacions.

A més d’aquest espai d’activitats pensat per a la promoció dels expositors, cal destacar l’Aula de Cuina en la que reconeguts cuiners fan sessions de cuina en directe, i l’Aula dels Nens, on els més petits aprenen i es diverteixen en diversos tallers pensats especialment per a ells.


L’edició del 2019 va comptar amb 8.000 visitants i els expositors van vendre prop de 48.000 tiquets de tast. Pel que fa les activitats, es van portar a terme 10 sessions a l’Aula de Cuina, 9 degustacions guiades a l’Aula de Tast i 7 tallers infantils. En total la fira va comptar amb 61 productors.
 

 

Participació