ERC Olot valora positivament la decisió de Territori de fer una variant d’Olot d’un sentit per banda

Considera que la ciutat s’ha de felicitar perquè el projecte s’hagi desencallat, i que cal ser optimistes en poder tenir l’any vinent un calendari de construcció

Avinguda Sant Jordi d'Olot
Avinguda Sant Jordi d'Olot | Montserrat Escayola
Redacció
29 de juliol del 2021
Actualitzat el 16 d'agost a les 9:03h
El grup municipal d’ERC Olot valora molt positivament el traçat definitiu de la Variant d’Olot, que serà d’1+1 -un sentit per banda- després que el secretari d’Infraestructures i Mobilitat del Departament de Territori de la Generalitat comuniqués l'opció escollida. La decisió es va traslladar a la comissió de la Variant d’Olot, de la que en forma part ERC Olot.

Segons el grup, la ciutat i els seus veïns pateixen des de fa més d’una dècada les molèsties de no construir la infraestructura després de l’obertura del túnel de Bracons, amb els inconvenients generats per l’augment del pas de vehicles pesants per l’Avinguda de Sant Jordi d’Olot. Amb la comunicació de la Generalitat, ERC Olot considera que “es veu la llum al final del túnel”, i que un cop es publiqui el traçat es podran conèixer tots els terminis pel començament de l’obra.

Durant aquests anys, ERC Olot ha ajudat amb tot el que ha pogut per poder tirar endavant el projecte en la seva dimensió més adequada. Pel grup, no es pot plantejar la via com una carretera supracomarcal perquè ha de tenir en compte l’entorn per on discorre, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Per aquest motiu, sempre ha insistit en dimensionar la infraestructura a les necessitats del trànsit comarcal.

A l’espera de veure el detall concret del projecte, ERC Olot veu positiva la proposta de la Conselleria de Territori perquè s’ajusta a les premisses esmentades, suficient per assumir el trànsit pesat i els vehicles privats que genera la mobilitat interna de la comarca.

ERC Olot considera que la ciutat s’ha de felicitar perquè el projecte s’hagi desencallat, i que cal ser optimistes en poder tenir l’any vinent un calendari de construcció. També té present que la seva dimensió econòmica serà menor, i disminuirà els danys ambientals que pugui tenir el Parc Natural, element clau de la identitat garrotxina.
 
Arxivat a