MOBILITAT

Reunió de la Comissió per a la variant d’Olot

L’alcalde Pep Berga va presidir la trobada, que va comptar amb representants dels diferents grups municipals, entitats i associacions de veïns de la ciutat

per NacióGarrotxa, Olot, Catalunya | 26 de juliol de 2021 a les 10:50 |
Reunió de la Comissió per a la variant d’Olot | Ajuntament d'Olot
El Saló de Sessions va acollir aquest divendres, 23 de juliol, una nova reunió de la Comissió per a la Variant d’Olot. L’alcalde Pep Berga va presidir la trobada, que va comptar amb representants dels diferents grups municipals a l’Ajuntament d’Olot, entitats i associacions de veïns de la ciutat. El secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavín, i Xavier Flores, director general d'Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, van assistir a la trobada junt amb el director dels Serveis Territorials del Departament a Girona, Pere Saló.

Els responsables del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya van explicar que ja s’han resolt les al·legacions presentades (74 al·legacions i 6 informes) a l’estudi informatiu de la variant d’Olot. Ara, s’haurà de traslladar la documentació al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural perquè emeti la declaració d’impacte ambiental. Després d’aquest informe, es podran resoldre les al·legacions presentades per aprovar definitivament l’estudi informatiu. És el darrer pas, previ a l’encàrrec del projecte constructiu de la variant i posterior inici de les obres. Segons van explicar els responsables de Territori, es treballa en un projecte de variant de dos carrils per banda que contempla, en una primera fase, la construcció d’un carril per sentit.


Aquesta proposta tècnica “resol d’una manera eficient les necessitats de mobilitat d’Olot i busca un encaix territorial curós amb l’entorn”, va remarcar el secretari, Isidre Gavín. L’alcalde d’Olot, Pep Berga, va explicar que “nosaltres preferim l’opció de dos carrils, però en aquests moments el que prioritzem és treure el trànsit -sobretot pesant- del centre d’Olot i que les obres comencin ja”.

La d’aquest divendres va ser la cinquena reunió de la Comissió per a la Variant d’Olot que es va crear l’any 2019 amb l’objectiu de vetllar i fer el seguiment per a l’execució de les obres de la seva construcció.

 

 

Participació