Olot disposarà d'espais per a espargir cendres, enterraments islàmics i el dol perinatal

L'Ajuntament aprova al ple diverses modificacions al Regalment del cementiri

Pep Berga durant la celebració del ple d'aquest dijous.
Pep Berga durant la celebració del ple d'aquest dijous. | @olotuit.
22 de juliol del 2021
Actualitzat a les 19:46h
El Reglament del cementiri d’Olot es va aprovar ara fa vint anys. Els canvis experimentats en els darrers anys per la societat olotina han posat de manifest la necessitat de modificar-ne alguns aspectes per a donar resposta a noves necessitats que inicialment no estaven previstes i que responen a una societat amb pluralitat de conviccions religioses, filosòfiques o culturals davant la mort i l’enterrament dels difunts.

En aquest sentit el ple ha aprovat aquest dijous per unanimitat un seguit de noves disposicions a afegir al Reglament. Així, el cementiri d’Olot disposarà d’un espai per a l’espargiment de cendres, un espai obert a tothom sense cap limitació per al seu ús ni per l’accés respectuós al mateix.

 
També, disposarà d'un espai per al dol perinatal, com a punt de recordatori dels que no han nascut i dels que han mort poc després del naixement. En aquest espai també es podran espargir les cendres.
 
També, s'ha aprovat introduir nova disposició addicional relativa a un espai per enterraments amb ritus islàmics, a la via Gredera, reservat per a enterraments per als musulmans. Aquest espai no és pot concebre com un recinte tancat ni se'n pot limitar l’accés respectuós. Les inhumacions en aquest espai queden reservades a les persones de religió musulmana que estiguin empadronades a Olot.
 
Arxivat a