Ple de l'Ajuntament d'Olot

Olot disposarà d'espais per a espargir cendres, enterraments islàmics i el dol perinatal

L'Ajuntament aprova al ple diverses modificacions al Regalment del cementiri

per Xavier Borràs, Olot, Catalunya | 22 de juliol de 2021 a les 19:34 |
Pep Berga durant la celebració del ple d'aquest dijous. | @olotuit.
El Reglament del cementiri d’Olot es va aprovar ara fa vint anys. Els canvis experimentats en els darrers anys per la societat olotina han posat de manifest la necessitat de modificar-ne alguns aspectes per a donar resposta a noves necessitats que inicialment no estaven previstes i que responen a una societat amb pluralitat de conviccions religioses, filosòfiques o culturals davant la mort i l’enterrament dels difunts.

En aquest sentit el ple ha aprovat aquest dijous per unanimitat un seguit de noves disposicions a afegir al Reglament. Així, el cementiri d’Olot disposarà d’un espai per a l’espargiment de cendres, un espai obert a tothom sense cap limitació per al seu ús ni per l’accés respectuós al mateix. 

També, disposarà d'un espai per al dol perinatal, com a punt de recordatori dels que no han nascut i dels que han mort poc després del naixement. En aquest espai també es podran espargir les cendres.
 

També, s'ha aprovat introduir nova disposició addicional relativa a un espai per enterraments amb ritus islàmics, a la via Gredera, reservat per a enterraments per als musulmans. Aquest espai no és pot concebre com un recinte tancat ni se'n pot limitar l’accés respectuós. Les inhumacions en aquest espai queden reservades a les persones de religió musulmana que estiguin empadronades a Olot.
 

 

Participació