El ple d'Olot aprova aportar 200.000 euros a millores de l'INS Garrotxa

Amb un pressupost total de 511.680 euros, en què participarà el Departament d'Educació, per a les obres de construcció de vestidors del futur pavelló esportiu cobert

Jordi Antiga, director de l'INS Garrotxa, aquest matí a l'Ajuntament d'Olot.
Jordi Antiga, director de l'INS Garrotxa, aquest matí a l'Ajuntament d'Olot. | @olotuit.
22 de juliol del 2021
Actualitzat a les 19:50h
El ple d'Olot, que s'ha iniciat aquest dijous, 22 de juliol, a les sis de la tarda –encara en format telemàtic– ha aprovat per unanimitat el conveni de col·laboració entre el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament d’Olot per a l’execució de les obres de construcció d'uns vestidors i espais per als cicles formatius de l’Institut la Garrotxa.

L’import total previst de l’obra objecte del conveni és de 577.669,32 euros, IVA inclòs, dels quals 511.680 euros corresponen a l’obra i 65.989 euros són per als honoraris de redacció del projecte, l’estudi geotècnic, l’aixecament topogràfic i la direcció de les obres.

L’aportació econòmica de l’Ajuntament serà de 200.000 euros, IVA inclòs. El municipi també assumirà les despeses que corresponguin a impostos i taxes municipals objecte del conveni, amb càrrec al pressupost de 2022.

De fa temps, l’Ajuntament d’Olot i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya han expressat la seva voluntat de col·laborar en l’execució de les obres de construcció de vestidors i espais per a cicles formatius de l’Institut la Garrotxa. Per això s'ha acordat la signatura d’aquest conveni amb què es faran possibles les actuacions de millora del centre amb les quals poder donar resposta a les necessitats d’escolarització.

El Departament d’Educació assumirà la licitació, contractació, recepció i liquidació de les obres. Els responsables tècnics de la direcció de les obres seran els que designi el Departament d’Educació.

De fet, aquest matí el director de l'INS Garrotxa, Jordi Antiga, i el batlle d'Olot, Pep Berga, han anunciat des de la Sala Gussinyé de l'Ajuntament d'Olot que es portaria al ple l'aprovació del conveni.

Antiga ha detallat que amb aquest conveni es podrà fer una de les fases, la dels vestidors, del futur pavelló cobert del centre educatiu –amb pista poliesportiva i gimnàs–, que també oferiria aquest servei a la ciutat.

Es prorroga el conven per als menjadors de les escoles bressols municipals
El ple també ha aprovat per unanimitat prorrogar, per un període d'un any, el conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal de la Garrotxa i l’Ajuntament d’Olot per a la gestió del servei de menjador de les Escoles Bressol Municipals d’Olot.

El Consell Comarcal de la Garrotxa disposa la gestió, a través d’una concessió administrativa, del servei de menjador de l’IE Greda, ja que cuina d'aquest centre està donada d’alta com a cuina central, la qual cosa permet elaborar menjars i transportar-los a altres centres, una cuina que reuneix les condicions necessàries per a oferir aquest servei a les escoles bressol municipals d’Olot, la qual cosa repercutirà en una optimització del personal contractat i no haver de duplicar serveis.
 
Des del Consell Comarcal de la Garrotxa, a més del servei d’àpats, també s’està portant la gestió del cobrament dels rebuts dels menjadors dels centres educatius de la comarca que gestiona actualment.

 
Arxivat a