Expliquen el nou enfoc dels Museus d'Olot amb un vídeo

Vol ser un canvi de mirada i una nova manera de relacionar-se amb els ciutadans

Els Museus d'Olot proposen un canvi demirada.
Els Museus d'Olot proposen un canvi demirada. | @OlotCultura.
NacióGarrotxa
26 de juliol del 2021
Actualitzat a les 12:10h
Els Museus d'Olot han començat a treballar d'una manera diferent, tal com ja va avançar NacióGarrotxa el passat 8 de juliol. Es tracta d'entendre els museus com un centre socialitzador on viure i compartir experiències i cercar la connexió amb l'actualitat per a observar la realitat des de diferents perspectives. Tot fet sempre a través de l'art, per a contribuir al benestar emocional i intel·lectual de les persones.

Des d'OlotCultura, per a ser més explícits i pedagògics, n'han fet un vídeo:


De fet, fins al 29 de Juliol, Can Trincheria acull una exposició on s'explica la nova etapa iniciada. Aquesta nova manera de treballar és fruit de diverses sessions participatives en què es va demanar a diferents col·lectius que valoressin els Museus, que diguessin quina funció creien que havien de fer, què s’hi esperaven trobar… Amb totes aquestes col·laboracions s’han pensat, imaginat i compartit idees i opinions, i els punts de vista rebuts han estat escoltats, respectats i altament valorats.

Amb tot això els Museus d’Olot han assentat les bases del nou Projecte educatiu, que presenten en aquesta exposició. Es tracta d’un nou projecte estratègic, d’una nova manera de treballar que sobretot posa el focus central en el concepte d’educació al llarg de la vida i que considera el museu com un espai on la pedagogia n’és la protagonista principal. Un nou projecte que entén el museu com un centre socialitzador on viure i compartir-hi experiències.

En definitiva, un projecte transformador que ens planteja reptes i que ens ha de permetre fer un canvi de mirada que posi al centre les persones, que connecti amb la gent, amb l’actualitat i amb el que interessa i preocupa avui la ciutadania.

 
Arxivat a