Cap de setmana de festa a Riudaura amb «D'aquí estant veig una estrella»

S'hi celebraran 15 anys del festival de cançons i tonades tradicionals amb les propostes dels Randellaires, Carles Belda amb Marc Serrats i Lo Pardal Roquer i Jaume Arnella i Ferran Martínez

Jaume Arnella, junt amb Ferran Martínez, actuarà dissabte a Riudaura.
Jaume Arnella, junt amb Ferran Martínez, actuarà dissabte a Riudaura. | Arxiu NG.
NacióGarrotxa
22 de juliol del 2021
Actualitzat a les 9:52h
Després d’un any d'aturada, Riudaura recupera el D’aquí estant veig una estrella, la proposta de música tradicional i popular. Tot i que serà una edició marcada encara per les restriccions imposades arran de la pandèmia, no perdrà ni un bri de la seva essència. Així, aquest cap de setmana del 23 i el 24 de juliol, la pista del Centre Cívic de Riudaura serà l’escenari de la quinzena edició del D’aquí estant veig una estrella.
 
Aquest 2021, i després de la parada obligada de l’edició de 2020, continua la programació durant dos dies, un format que va néixer amb l’objectiu de treballar més intensament amb els dos propòsits que van portar l’Ajuntament de Riudaura i el Grup de Recerca Folklòrica de la Garrotxa, del Marboleny, amb Josep Garcia al capdavant, a tirar endavant aquest projecte.

D’una banda, per a la difusió del patrimoni sorgit d’un treball de camp, amb els enregistrament i les transcripcions corresponents, i de l'altra, per la voluntat que aquests materials recuperin espais de difusió en la societat actual, molt diferent d’aquella que els va veure sorgir i transmetre’s de generació en generació.
 
El programa del 15è aniversari
El divendres 23, a les 10 del vespre, tindrà lloc la vetllada de cantadors que aquesta edició comptarà amb els Randellaires i com ja és d’esperar, amb la participació del públic cantant tonades tradicionals. 
 
El dissabte 24 de juliol, també a les 10 del vespre, tindrà lloc el tradicional concert i aquest 2021 hi podrem sentir les propostes de Carles Belda amb Marc Serrats i Lo Pardal Roquer i podrem escoltar les cançons tradicionals amb el so de Jaume Arnella i Ferran Martínez.
 

Imatge retrospectiva del «D'aquí estant veig una estrella». Foto: Martí Albesa.


Com és habitual, i sens dubte el que ha donat personalitat, autenticitat i que fa únic el concert D’aquí estant veig una estrella seran les intervencions dels propis riudaurencs. Ells han ajudat en la transmissió i actualització del seu cançoner tradicional. Per tant, també podrem veure-hi els músics i cantadors de Riudaura
 
Els concerts són organitzats per l’Ajuntament de Riudaura, amb el suport del Grup de Recerca Folklòrica de la Garrotxa de Marboleny, la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Per bé que no al fer reserva, les places són limitades i hi haurà un control a l'entrada.
 

El cartell d'aquest 2021 del «D'aquí estant veig una estrella» a Riudaura. Foto: @riudauracat.


 
Arxivat a