Ja podeu consultar tota la programació del festival Ésdansa 2021

Les entrades per a les sessions del 25 al 29 d'agost a les Preses es posen a la venda aquesta dilluns

Una de les actuacions de l'Ésdansa de 2020.
Una de les actuacions de l'Ésdansa de 2020. | Martí Albesa.
NacióGarrotxa
22 de juliol del 2021
Actualitzat a les 9:41h
D’aquí poc més d’un mes arriba, tal com va avançar NacióGarrotxa, la 39a edició del festival Ésdansa que se celebrarà del 25 al 29 d’agost a les Preses.

Enguany el festival posa el focus en l'itinerari Manuel Cubeles, amb les propostes Parlem de… Cubeles i els esbarts, Hi havia una vegada…, de Maria Pagès i l’Esbart Marboleny; Víncles de l’Esbart Manresà; Rubí balla Cubeles, de l’Esbart de Rubí; CBLS. Passió, música i país, de l’Esbart Sant Martí de Barcelona; i, La difícil senzillesa, de l'Esbart Marboleny. 

En la vessant més tradicional, a banda de les propostes incloses en l’itinerari Manuel Cubeles, s’hi podran veure algunes propostes com el Parlem de… Joan Tomàs, a càrrec de Liliana Tomàs; el taller-espectacle familiar Zampadanças, amb Pédexumbo de Portugal; la conferència (Re)cordar lligams, de Lluís Calduch; la Nit de dansa tradicional; i, un intent de recuperar la participació amb el Ball de plaça, de la mà de Burel de Portugal.

A més a més, es continua treballant en la línia de dansa i paisatge, amb dues propostes que ja són tot un clàssic. Per una banda, el festival proposarà un espectacle-experiència en un espai natural per posar en valor el paisatge del municipi de les Preses. Per l'altra, es podrà viure una versió renovada de la Festa al Parc, que serà íntegrament amb auriculars.

Com ja s'ha fet en els darrers anys, l'Ésdansa entén la dansa d’arrel tradicional per a ser ballada i ser creada avui. És per això que les propostes de nova creació tenen un pes important dins la programació. Aquest 2021 s’hi podran veure les propostes Pyrene 430, d’Amaiur Luluaga, Clàudia Gomez, Iñaki Plaza i Alex Lopez; el treball en procés Lóng, de Kernel Dance Theatre; i, l’espectacle Leira, de Nova Galega de Danza. Enguany es mantindran les Nits de concert a la plaça Major, amb Germà Negre i Vega, de Paula Grande i Anna Ferrer.

Aquest 2021, doncs, fins a 16 companyies participaran d’aquesta edició. Consulteu tota la programació del festival aquí!
Arxivat a