El PSC Olot urgeix la fi de les obres de la carretera de Besalú a Serinyà

Els talls, intermitents i aleatoris, provoquen llargues cues en els trajectes d'un projecte "que esdevindrà inoperant i no millorarà en res" la circulació

16 de juliol del 2021
Actualitzat a les 10:53h
Les obres a la C-66 entre Besalú i Serinyà són una «odissea» segons el PSC Olot.
Les obres a la C-66 entre Besalú i Serinyà són una «odissea» segons el PSC Olot. | @PSColot.
Novament, el PSC Olot es queixa amargament, en una nota feta pública avui, de les obres, iniciades el novembre de 2019 per l'aleshores Departament de Territori i Sostenibilitat, i es pregunta fins quan duraran els treballs d'adequació perquè el trajecte des d'Olot fins a Girona o a la inversa continua "essent tota una odissea".

Les obres, que haurien d'haver finalitzat a finals del mes de juny, encara no han acabat, i els treballs es van succeint de forma aleatòria en el temps, de manera que "mai no pots preveure si et quedaràs, o no, aturat en algun punt del trajecte" de la C-66. 
 
Fa uns mesos, els socialistes olotins van poder comprovar, de primera mà, com la infraestructura que s'està habilitant alenteix més que abans el trajecte entre Olot i Girona. Abans de l'actuació, el temps de desplaçament era menor que no pas ara. Les obres han comportat mesos de cues, greuges i retards en milers de persones. "Tot per finalitzar un projecte que esdevindrà inoperant i no millorarà en res ni solucionarà la majoria dels problemes que hi havia", insisteixen.

Ara, ben entrats al mes de juliol, comproven que, per acabar-ho d'adobar, els treballs finalitzen amb retard, ja que haurien d'haver-se enllestut, com a molt tard, a finals de juny. 
 
Asfaltatge a ple dia
Setmanes enrere, van alertar des de les xarxes socials que les tasques d'asfaltatge es feien a primera hora del matí –que és quan hi ha més trànsit–, amb què creuen seria més còmode per a tothom fer-les de nit, amb menys flux de vehicles.

Això també ho van manifestar en sessió plenària al batlle, Pep Berga, perquè ho traslladés al Departament competent. En aquest cas hi va haver sort i se'ls va escoltar. Però, ara, el problema són els talls intermitents i aleatoris que, pràcticament cada dia, es produeixen per a fer-hi determinades feines. "La improvisació i la poca planificació ocasionen problemes als garrotxins 1ue han de fer servir la carretera", afegeixen.
 
El PSC demana a l'equip de govern de l'Ajuntament d'Olot que interpel·li les autoritats competents perquè es comprometin en una data propera a finalitzar aquestes obres i, mentrestant, "s'estableixi un calendari d'actuacions que permeti als ciutadans saber en quins dies i a partir de quines hores s'hi realitzaran treballs que poden ocasionar aturades, retards i cues". D'aquesta manera, es podria saber amb certesa quins problemes es poden trobar en un determinat trajecte. 

Un projecte "abocat al fracàs"
Aquest és un projecte que tindrà una forta rellevància per a la ciutat i la comarca i "s'està executant com un autèntic nyap".

Els socialistes olotins volen posar de manifest el desacord amb la decisió del Departament de Territori i Sostenibilitat d'aparcar el projecte d'autovia de Besalú a Cornellà del Terri que estava projectat en el Pla de Carreteres de Catalunya. "I no només això si no que, tal i com hem comprovat en els darrers mesos, s’està executant la construcció de 3 rotondes en l’actual traçat amb una inversió total, segons fonts del propi Departament, de 8,2 milions d’euros", conclouen.

Arxivat a