Esports i Salut

El Joventut Sant Pere Màrtir rep un dels desfibril·ladors de «Tots som un batec»

El president de l'FCF, Joan Soteras, en lliura el primer a un club de la Garrotxa per a cardioprotegir futbolistes i públic

per NacióGarrotxa, Olot | 16 de juliol de 2021 a les 09:46 |
Les diverses autoritats al camp de futbol Pla de Dalt d’Olot. | @fcf_cat.
El Joventut Sant Pere Màrtir ha estat el segon club de les comarques gironines que ha rebut un desfibril·lador corresponent a la campanya Tots som un batec. El president de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Joan Soteras, ha lliurat al president del club, Josep Coromina, el DEA (desfibril·lador extern automàtic) de la campanya, acompanyat del vicepresident de l’FCF i delegat a Girona, Jordi Bonet, i del batlle d’Olot, Pep Berga

Es tracta del primer lliurament d’un DEA a una entitat de la Garrotxa. Una vegada el personal del club hagi rebut la formació adient, es procedirà a la instal·lació. La campanya per a cardioprotegir tot el futbol i el futbol sala català ja ha estat a l’Anoia (CF Llacuna), a les Terres de l’Ebre (CE Ginestar) i a Lleida (UE Bordeta i EF Tàrrega), així com també en terres gironines amb el Vilafant FC.


En l’acte, que ha tingut lloc al camp de futbol Pla de Dalt d’Olot, el batlle de la ciutat, Pep Berga, ha valorat molt positivament el lliurament del desfibril·lador al Joventut Sant Pere Màrtir, perquè “que hagin pensat en un club de la ciutat d’Olot per a tenir un desfibril·lador en aquesta instal·lació, per a donar seguretat als joves que juguen aquí a futbol, és una molt bona notícia. I que sigui dels primers de les comarques gironines encara és més bona notícia. Per part de l’Ajuntament i de tota la ciutat estem molt agraïts a la Fundació de l’FCF i a tots els col·laboradors per fer possible que puguem disposar d’un DEA al camp”.

El president del Joventut Sant Pere Màrtir, Josep Coromina, ha destacat que “l’entrega és molt positiva per dos factors, un per l’atenció mèdica immediata que pot tenir qualsevol usuari de les instal·lacions, ja sigui jugador o aficionat; i, segon, perquè augmentem la seguretat de la població en general en aquests temps de Covid-19, en el qual hem de prendre les mesures oportunes”. L’entitat que presideix mantindrà els 12 equips que té federats, un d’ells a Quarta Catalana, tenint representació en totes les categories.

 

El moment del lliurament del DEA al president del club, Josep Coromina. Foto: @fcf_cat.


Per la seva part, el president de l’FCF, Joan Soteras, ha remarcat que “una de les feines que més m’agrada és voltar per Catalunya per visitar els clubs, sobretot als més modestos, i estic encantat que el motiu sigui l’entrega d’un desfibril·lador, una eina imprescindible que ha d’estar a l’abast de tothom. Estic molt content que, gràcies als patrocinadors, puguem cardioprotegir els pavellons i camps de futbol de Catalunya que a dia d’avui encara no ho estiguin”.


En aquest sentit, el màxim mandatari del futbol català ha demanat als clubs que encara no disposen d’un DEA “que no esperin a demanar-lo, només s’hauran d’assegurar que es formi el personal del club, i tenir-lo suposa un gran bé per a la instal·lació. El millor és no fer-lo servir, però desgraciadament ja hem vist un parell de casos. No poden esperar a demanar el DEA, no han de pagar res a la Federació, i és importantíssim tenir-lo”.

El vicepresident de l’FCF i delegat a Girona, Jordi Bonet, s’ha mostrat orgullós que a Girona, primer a Vilafant i ara a Sant Pere Màrtir, "haguem pogut entregar dos DEA. Això ens dóna una gran seguretat en molts partits de futbol, i és que qualsevol jugador, jugadora, entrenador o aficionat, si algun dia té un problema se li podrà salvar la vida, tal com ha passat a Figueres. Per a la Federació i la delegació de Girona és un orgull. I encara ho és més quan s’entreguen a clubs humils, de barri, com el Joventut Sant Pere Màrtir, que té un gran president i, amb la seva Junta Directiva, fan una feina extraordinària”.

Els partners de "Tots som un batec"


La nova campanya que impulsa des d’aquesta temporada la Federació Catalana de Futbol rep el suport de la Fundació de l’FCF, la Fundació “la Caixa” CaixaBank, la Fundació Leo Messi i CardioSOS, amb l’objectiu de cardioprotegir tots els camps de futbol, els pavellons i pistes de futbol sala de Catalunya. La campanya té una inversió de 200.000 euros per tal de cardioprotegir un total de 180 instal·lacions esportives.

 Per aquest motiu, els clubs afiliats a l’FCF que encara no disposin d’un DEA a les seves instal·lacions el poden sol·licitar al web. En aquest apartat web es poden visualitzar els vídeos de la campanya, amb la participació del futbolista Leo Messi com a protagonista, i els passos a seguir per realitzar la sol·licitud del desfibril·lador.

Els objectius de la campanya


Amb Tots som un batec es pretén:
  • Promoure l’ús i la provisió d’equips de cardioprotecció a les instal·lacions on es practiqui el futbol i futbol sala i que encara no disposin de desfibril·ladors externs automàtics (DEA).
  • Facilitar una intervenció immediata en casos de defalliment provocat per aturada cardíaca.
  • Brindar un servei de cardioprotecció a tot l’entorn esportiu, tant a esportistes com a públic en general.
Cal recordar que el programa de cardioprotecció s’emmarca dins del marc general "Tots som un equip", de promoció i impuls del futbol i futbol sala amateur català. La campanya incideix, entre d’altres eixos, en el foment de la pràctica esportiva segura i saludable, tenint en compte que la salut dels federats i federades és una qüestió prioritària per a l’FCF.

 

Participació