El Consell Comarcal de la Garrotxa assumeix el dèficit dels menjadors escolars

No repercutiran ni a ajuntaments ni a famílies el pròxim curs escolar els 21.000 euros de diferència entre ingressos i despeses per causa de la pandèmia

Mainada en un menjador escolar.
Mainada en un menjador escolar. | ACN.
NacióGarrotxa
14 de juliol del 2021
Actualitzat a les 9:19h
En el Consell de Presidència del passat 7 de juliol, el Consell Comarcal de la Garrotxa va aprovar la modificació anual de l’ordenança reguladora dels preus públics dels menjadors escolars per al curs 2021-2022, després del corresponent estudi de costos que té en compte el tancament econòmic del curs anterior. 
 
Precisament, aquest curs escolar ha estat, en general, marcat per les restriccions imposades arran de la pandèmia Els confinaments i, en determinats centres, la reducció d'usuaris al llarg del curs passat, han provocat que la gestió del servei públic de menjador hagi patit variacions econòmiques respecte a les previsions inicials, concretament, entre menús previstos i menús efectivament servits als disset menjadors escolars que gestiona el Consell Comarcal a la Garrotxa.

Recordem que, en cas de confinaments grupals, les famílies no paguen el servei de menjador (ja que els seus fills no hi assisteixen), però bona part dels costos estructurals i de funcionament es mantenen i, per tant, es genera un desequilibri econòmic negatiu entre ingressos i despeses. 
 
Amb el curs finalitzat i a l’espera de disposar de les dades del servei de menjador de les escoles bressol durant el mes de juliol, es preveu que el dèficit generat en la gestió del servei a causa dels efectes de la pandèmia ascendeixi a uns 21.000 euros.

Davant d’aquesta situació extraordinària, l’equip de govern del Consell Comarcal de la Garrotxa ha decidit que sigui l’ens qui ho assumeixi per a evitar que ajuntaments i/o famílies hagin de fer-hi front mitjançant un major increment del cost del servei de menjador el curs vinent. 
 
Cal recordar que a aquesta situació deficitària extraordinària s’hi ha de sumar la que de manera ordinària s’assumeix per part dels ajuntaments de la comarca. No tots els menjadors s'autofinancen, ja que els centres i escoles més petites i, per tant, amb menys alumnat, difícilment són menjadors econòmicament sostenibles. 
 
En relació als preus públics aprovats per al pròxim curs, es mantenen en la línia de cursos anteriors. En general s’incrementen lleugerament a l’entorn dels 0’05 cèntims d’euro menú/dia; no obstant, alguns s’augmenten per sobre d’aquest import i, d’altres, baixen d’acord amb les previsions de costos, com per exemple a l’escola la Bòbila de les Preses o els de les escoles Malagrida i Pla de Dalt d’Olot que, un cop integrades al sistema de gestió del Consell Comarcal de Garrotxa, gaudiran d’una reducció del preu del menú per als usuaris fixes de 0,20 i 0,10 cèntims d’euro per menú respectivament.
 
Arxivat a