Ocupació

El 34% d'alumnes del Pla de Transició al Treball de la Garrotxa troba feina

El 24è curs per a joves de 16 a 21 anys tanca amb un 78% d'aprovats i un 61% que continuen la formació dins el sistema educatiu reglat

per NacióGarrotxa, Olot | 14 de juliol de 2021 a les 08:46 |
Alguns dels alumnes del PTT Garrotxa. | @olotuit.
El Pla de Transició al Treball (PTT) de la Garrotxa és un projecte per a joves sense l'ESO d'entre 16 i 21 anys que tenen ganes de reincorporar-se al sistema educatiu reglat o bé tenen ganes d'iniciar-se al món laboral. Al llarg de l'any es treballa de forma individualitzada amb els joves i es busca el seu confort, l'aprenentatge basat en el fer, en els hàbits de la vida quotidiana i en l'assoliment d'unes competències professionals i acadèmiques bàsiques que els permetran créixer personalment i educativament.
 

S’ofereixen tres perfils professionals: el d'Auxiliar d'Hoteleria (Cuina i Serveis de Restauració), el d'Auxiliar de Comerç i Atenció al Públic i el d'Auxiliar de Fabricació Mecànica i Instal·lacions Electrotècniques. Cada perfil realitza la formació professional i unes pràctiques en empresa enfocades en aquests tres àmbits professionals diferents. Després del PTT, molts alumnes segueixen el seu camí formatiu als Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM) dels instituts de la comarca.
 

El PTT tanca el curs a Olot on el 78% dels alumnes matriculats han aprovat, el 34% dels alumnes han trobat feina i un contracte laboral i el 61% dels alumnes continuen la seva formació altre cop dins el sistema educatiu reglat fent un CFGM.
 

Aquestes dades es valoren molt positivament i donen valor a la tasca educativa i pedagògica que es realitza des de fa molts anys en aquest projecte compartit i cofinançat entre el departament d'Educació, l'Ajuntament d'Olot i el Consell Comarcal de la Garrotxa.
 
El PTT Garrotxa, d’altra banda, també ha col·laborat en diverses instal·lacions del festival Lluèrnia i ha dut a terme un projecte en agraïment als professionals de l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa, el qual va ser premiat amb el segon premi en la categoria d'innovació pedagògica en el si dels premis ImpulsFP. 

 

Participació