Obra pública

Comencen les obres del nou pou a la zona de Perecaula a Sant Joan les Fonts

Acabaran el 2023 amb la interconnexió dels pous i de les canonades d’impulsió

per Redacció, 12 de juliol de 2021 a les 09:52 |
Les obres van començar la passada setmana i avancen a bon ritme. | @santjoanfontsaj.
Des que l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts va assumir la gestió de l’aigua potable, s’han anat fent actuacions de millora de la xarxa d’abastament i de les captacions existents. Un dels objectius en aquesta etapa de municipalització del servei és tenir un nou pou al municipi que proporcioni el cabal suficient per als abonats.

Per aquest motiu, ja es van fer una sèrie de prospeccions a diferents punts del poble i es va veure que a la zona Perecaula era on podia ser més factible la nova instal·lació.


Ara ha començat la construcció del pou –que és la primera fase del projecte– i implica la perforació i la posterior construcció, a més de l’assaig de bombament, tot preveient que s’enllesteixi aquest mateix any. Aquest primer tram del projecte té un cost de 96.787,09 euros (IVA inclòs).

L’any que ve s'ha previst emprendre la segona fase, que consistirà en la instal·lació de l’equip d’impulsió del pou i les canonades fins al dipòsit de Terravermell. El 2022 també s’ha de fer, inclòs en aquesta mateixa fase, la nova escomesa elèctrica i el telecontrol del conjunt del pou/dipòsit.


Finalment, les obres que han començat aquesta setmana acabaran el 2023 amb la interconnexió dels pous i la de les canonades d’impulsió per a donar resiliència al sistema i que es pugui impulsar aigua al dipòsit del Soler o al de Terravermell des de qualsevol dels pous (aquest nou o el ja existent de Mitjans).


 

 

Participació