La Diputació de Girona aposta per la digitalització del món local a través dels fons Next Generation

Miquel Noguer i Pau Presas fan balanç dels dos primers anys d'aquest mandat

Miquel Noguer i Pau Presas durant la compareixença dels dos primers anys de mandat.
Miquel Noguer i Pau Presas durant la compareixença dels dos primers anys de mandat. | @diputaciogirona.
NacióGarrotxa
12 de juliol del 2021
Actualitzat a les 9:50h
La Diputació de Girona aposta per transformar la demarcació de Girona i revertir la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia mitjançant projectes de digitalització del món local i de sostenibilitat ambiental que es finançaran a través dels fons europeus Next Generation.
 
El president, Miquel Noguer, i el vicepresident primer, Pau Presas, han destacat, durant la roda de premsa de balanç de la primera meitat de mandat celebrada el passat dijous al saló de plens de la corporació, la capacitat que ha tingut la institució i la determinació del Govern per acompanyar els ajuntaments a donar resposta a les seves demandes durant aquests dos anys marcats pel temporal Gloria i la pandèmia.
 
"La Diputació de Girona ha estat la primera administració pública a donar suport econòmic i tècnic als 221 municipis gironins davant aquests imponderables. Hem treballat amb la màxima celeritat i hem estat peça clau en l’engranatge de la reactivació econòmica i social de la demarcació", ha destacat Miquel Noguer.
 
Per la seva part, Pau Presas ha subratllat en aquest sentit que els fons Next Generation són "una oportunitat per transformar la demarcació" de Girona en clau digital i en clau ambiental per frenar l’emergència climàtica i revitalitzar l’economia local: "Volem ser un referent en la transformació verda de la demarcació impulsant projectes ambientals que respectin el nostre patrimoni natural com un bé d’alt valor paisatgístic i natural, però també de gran valor econòmic i turístic".


"I en clau econòmica és imprescindible la digitalització del territori per garantir el progrés i la dinamització econòmica i, consegüentment, una plena cohesió territorial, tant de les zones urbanes com de les rurals, a través de la creació de llocs de treball que generin riquesa i benestar a la ciutadania", ha afegit el vicepresident primer.
 
Transparència i sostenibilitat
El president de la Diputació de Girona ha dit que "en aquests dos anys, ens hem trobat amb dificultats imprevistes i hem aconseguit respondre de manera eficient. Em sento orgullós de la feina feta i de com ens hem coordinat des del Govern en benefici de la demarcació". "Des del primer dia, hem fet de la transparència la nostra forma de govern i treballem compromesos amb el medi ambient i la lluita contra l’emergència climàtica, i per garantir el benestar social a través de polítiques econòmiques i socials".
 
Miquel Noguer ha afegit que, fruit d’aquests compromisos, la corporació ha elaborat "un sistema de més de 1.200 indicadors per mesurar el grau de compliment dels objectius de desenvolupament sostenible, els ODS, de l’Agenda 2030. Considerem que l’Agenda 2030 és el marc programàtic idoni per a la recuperació social i econòmica de la pandèmia i per decidir com volem que aquesta reactivació sigui a la demarcació de Girona", ha exposat.
 
El desenvolupament sostenible és un dels eixos principals del Pla de mandat 2020-2023, que el vicepresident primer ha volgut també destacar durant aquest balanç de meitat de mandat: "És la primera vegada que la Diputació de Girona disposa d’un pla de mandat on es concreten més de 720 accions per tal que la ciutadania pugui retre comptes a final de legislatura de la feina feta per aquest equip de govern en un exercici també de transparència i bon govern".
 
"Entenem que governar des de la transparència que ens donen eines com el Pla de Mandat és la millor garantia per avançar en polítiques socials, de benestar i progrés econòmic. I, sense cap mena de dubte, aquest és el govern de la Diputació que més ha treballat durant els darrers anys amb polítiques efectives en la lluita contra l’emergència climàtica", ha afegit Pau Presas.
 
Un dels objectius principals d’aquest Pla de mandat 2020-2023, en concret l’eix 9, era respondre a les necessitats socials i econòmiques derivades de la pandèmia i, segons ha especificat el vicepresident primer, ja se n’ha complert el 100%.
 
"El nostre objectiu és liderar, conjuntament amb la resta d’administracions, la resposta als efectes que la pandèmia està ocasionant en el nostre teixit empresarial i social. I ara estem preparats per quan el Govern espanyol determini com es podrà accedir als fons europeus. Quan passi, conjuntament amb el Govern de la Generalitat de Catalunya, treballarem per fer possible que aquestes inversions arribin al món local", han coincidit el president i el vicepresident primer de la Diputació de Girona.
Arxivat a