Estiu 2021

Aquesta setmana comença una nova edició del cicle Música al Parc

S’ha programat un concert de franc cada diumenge, a dos quarts de set de la tarda, al Parc Nou d'Olot

per NacióGarrotxa, Olot | 12 de juliol de 2021 a les 08:58 |
Fins al 22 d'agost el Parc Nou d'Olot acollirà sis concerts de música els diumenges a la tarda. | @OlotCultura.
Amb l’estiu arriba, un any més, la Música al Parc Nou d'Olot. Concerts de petit format, a la fresca, cada diumenge a la tarda des d’ara fins a finals d’agost. Com sempre, l’accés és gratuït. Aquesta vegada, però, cal descarregar-se una entrada per a controlar l’aforament. Es pot aconseguir a través del web d'Olot Cultura. 
 

La primera de les propostes anirà a càrrec de Cat Klemzer Trio i serà aquest diumenge dia 18 de juliol. Cat Klezmer Trio proposa un espectacle íntim i explosiu que recorre algunes de les cançons més representatives de la música Klezmer, amb una formació típica de l’estil: clarinet-guitarra-contrabaix. Es podran escoltar sambes xoro brasileres, tangos del Riu de la Plata, sardanes catalanes o lamentacions gitanes. 
 

La setmana següent, el diumenge 25 de juliol, Scevola Ensemble presenta l’espectacle Geografías, un gran concert ple de contrastos i de ritmes folklòrics i urbans, des d’un baião del Brasil fins a una bella i melancòlica milonga campera de l’Argentina. 
 

A l’agost, els concerts del Parc Nou giraran al voltant de l’Any Joan Tomàs. El dia 1 d’agost, actuaran el músic d’instruments de corda Francesc Tomàs, Panxito, i els seus dos fills. Junts integren Niu, un trio dedicat a portar arreu el seu repertori de ball tradicional, salpebrat amb sonoritats més noves. 
 
Jaume Arnella i Rafel Sala seran els següents a pujar dalt l’escenari. Ho faran el dia 8 d’agost. Es van constituir el 1976 com a duet internacional sense fronteres i van anar bastint un repertori amb cançons populars que anaven recollint i amb d’altres de pròpies. 
 
Sota el títol Cançoner de la Garrotxa, Àngel Girona i Marc Busquets ofereixen un recull de cançons i melodies que mantenen l’arrel tradicional. Les cançons que canten van de les amoroses a les burlesques i de les cavalleresques a les llicencioses. Actuaran el diumenge 15 d’agost.
 
La Música al Parc es clourà el dia 22 d’agost amb l’actuació d’Artur Blasco i Marién de Casimiro. Tocaran i cantaran algunes de les peces i cançons que han aplegat als pobles del Pirineu al llarg de més de cinquanta anys.


 

 

Participació