Emprenedoria

El 9 de juliol s’obren les inscripcions als Premis 100% Emprenedors

Els guardons es lliuraran el mes d’octubre com a cloenda de la 7a edició del Garrotxa Emprèn

per NacióGarrotxa, Olot, Catalunya | 9 de juliol de 2021 a les 11:48 |
Estanis Vayreda, Mariona Mañà i Pili Riol han presentat els premis. | @olotuit.
Després de l’edició 2020 que es va veure afectada per la pandèmia, l’Ajuntament d’Olot torna a convocar per vuitena vegada els Premis 100% Emprenedors de la Garrotxa. Aquests premis pretenen dinamitzar, promoure i fomentar l'esperit emprenedor i reconèixer a les noves activitats econòmiques com a eina de dinamització de l’activitat socioeconòmica i la seva contribució a la creació de llocs de treball a la comarca.

L’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal de la Garrotxa, a través de DinàmiG, els Joves Empresaris de la Garrotxa i el Cercle Euram són els organitzadors d’aquests guardons que compten amb el suport de diversos mitjans de comunicació, a més de la Cambra de Comerç de Girona i la Diputació de Girona.


El lliurament de la 8a edició dels Premis 100% Emprenedors serà l’acte principal de cloenda del Garrotxa Emprèn que se celebrarà del 25 al 29 d’octubre de 2021, i que compta amb dues categories.

En primer lloc es disposa del Premi 100% Emprenedor amb un primer guardó atorgat per l’Ajuntament d’Olot, dotat amb 3.000 euros i un segon concedit pel Consell Comarcal de la Garrotxa, de 1.500 euros, al projecte d’empresa més viable, innovador i amb major potencial de creixement. Els premis inclouen també publicitat subvencionada per part dels mitjans de comunicació que donen suport als premis, assessorament i acompanyament en el seu  projecte empresarial i opció de comptar amb la mentoria per part d'una empresa de la comarca.


En aquesta modalitat poden presentar-s’hi totes aquelles persones que hagin iniciat una activitat empresarial a La Garrotxa entre l’1 de gener de 2018 fins a 31 de març de 2021, bé sigui com a persona física o com a persona jurídica i que compleixin els requisits marcats a les bases que es poden consultar a la web dels premis: www.premis100x100emprenedors.cat.

Aquest any s’ha allargat el període de constitució dels negocis participants, tenint en compte que el passat 2020 va ser un any complicat arran els efectes de la crisi per la pandèmia.


Per altra banda, també es lliuraran els reconeixements: Jove Empresari/Empresària per a l’empresari/ària garrotxí/na de menys de 45 anys amb una trajectòria empresarial destacada, candidats/es a proposta de l’associació Joves Empresaris de la Garrotxa (JEG). Col·laboració Empresarial que reconeixerà aquelles iniciatives empresarials sorgides de la col·laboració de dues o més empreses que tenen com a resultat un producte o servei conjunt. I la nova categoria Empresa Impuls  per a empreses que durant l’any han dut a terme alguna acció o projecte de millora substancial que contribueixin a la identificació de la comarca com una comarca empresarialment activa. Els candidats/es a aquestes categories i àmbits són proposats pel Cercle Euram de La Garrotxa.

Durant totes les edicions, s’han presentat 74 candidats i una vuitantena de projectes d’activitats diverses: comerç, artesania, materials biodegradables, activitats sostenibles o relacionades amb la salut. D’aquests, es van seleccionar 10 projectes liderats per 18 persones emprenedores. Tots ells de sectors com comerç, serveis, educació, cultura, hostaleria o intel·ligència artificial, tots ells representatius de la gran varietat d’activitats empresarials que es desenvolupen a la Garrotxa.

Finalment, a l’edició de l’any passat els projectes guanyadors van ser “Buggy-Bee”, “Cabanyes entre Valls” i l’accèssit per “Indeep Vision”. La categoria de Jove Empresari atorgada per la JEG va ser per l’olotí Àngel Faus, CTO & cofundador (va engegar l’empresa conjuntament amb el seu germà Lluís Faus) de Vlex.com, plataforma en línia proveïdora global d'informació jurídica i solucions legals per a mercats professionals, líder mundial.


 

 

Participació