Anna Barnadas: «L'actual equip de govern és continuista en les polítiques dels darrers 8 anys»

La cap d'ERC a l'Ajuntament d'Olot fa balanç del mig mandat municipal i afirma que "els reptes que tenia la ciutat fa 10 anys són sobre la taula i no s'han afrontat"

NacióGarrotxa
09 de juliol del 2021
Actualitzat a les 10:42h
Anna Barnadas durant la compareixença d'aquest matí a la seu d'ERC Olot.
Anna Barnadas durant la compareixença d'aquest matí a la seu d'ERC Olot. | @ERCOlot.
Compareixença aquest matí de la cap d'ERC a l'Ajuntament d'Olot, Anna Barnadas –recentment nomenada secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural– per a fer balanç del mig mandat municipal de Junts, amb Pep Berga al capdavant del Consistori.

La cap de l'oposició ha manifestat, des de la seu republicana de la plaça Balmes d'Olot, que "l'actual equip de govern és continuista en les seves polítiques dels darrers 8 anys. Cal reconèixer la capacitat de gestió del dia a dia, però malauradament en altres aspectes més estratègics i de planificació no veiem que haguem avançat gaire o gens".
 
Barnadas ha afegit que no saben veure quin és el projecte de ciutat, "no sabem cap on va la ciutat i com pretén afrontar els reptes del segle XXI que tenim davant, que ja no són de futur, sinó que els tenim aquí cada dia". Per als republicans olotins, "els projectes, oportunitats, reptes que tenia la ciutat fa 10 anys són sobre la taula i no s'han afrontat".

Alguns exemples, esmentats per la regidora, podrien ser la mobilitat, la "injustificada mancança" de carrils bici, el trànsit del vial Sant Jordi o l'acompanyament del comerç per a fer la transició als nous hàbits de consum. "Tot just fa uns mesos tenim una aplicació dedicada al comerç. El comerç fa una funció economicosocial als centres de les ciutats i no el podem perdre, però l'aposta per la tecnologia l la rehabilitació dels habitatges, la logística o tenir carrils bicis que el connectin amb la resta de la ciutat són accions que s'estan demostrat fa temps, no ens cal inventar, i que ajuden de manera substancial a mantenir-lo i millorar-lo".

El nucli i antic i l'habitatge és, segons Barnadas, un altre repte no abordat. "El barri vell està pitjor que fa 10 anys, ningú pot dir el contrari, es va degradant", tot i reconèixer que hi ha hagut petites accions, "però que són posar tiretes quan tens una hemorràgia. Com la resta de ciutats del país Olot pateix una manca d'habitatge públic, "agreujat amb la manca d'una oferta suficient de pisos de lloguer que tampoc no s'ha afrontat".

Anna Barnadas ha afegit, pel que fa a la transició energètica, "que va semblar que en un cert moment ens hi posàvem seriosament, amb l'illa energètica, però malauradament sembla que no hem avançat, quan hauríem de ser un pioners en aquest àmbit".

 
 
Arxivat a