VÍDEO Presenten el conte animat «Avui operen la Mia» a l'Hospital d'Olot

Té l'objectiu de reduir l’ansietat i la por en els pacients pediàtrics abans de ser operats

Una imatge del videoconte «Avui operen la Mia».
Una imatge del videoconte «Avui operen la Mia». | @hospiolot.
NacióGarrotxa
09 de juliol del 2021
Actualitzat a les 10:19h

El conte animat Avui operen la Mia és el resultat de la tercera edició del Torró Amic, que impulsen Ferrer Xocolata i Olot Televisió. A través de la narració d’un conte es vol reduir l’ansietat i la por dels infants en el moment d’entrar a quiròfan, a més de resoldre les inquietuds que el procés quirúrgic els pot generar, tant a ells com als seus familiars.

La història, amb la Mia com a protagonista, relata tot el procés a què ella se sotmet el dia de l’operació, des del moment d’ingrés al centre fins que rep l’alta, passant pel preoperatori, la intervenció i, finalment, la recuperació.

La iniciativa va néixer de l’equip d’infermeria de l’àrea quirúrgica, que va observar la necessitat d’explicar als infants com és el procés operatori per aconseguir beneficis com ara reduir neguit o dolor,  reduir la necessitat de fàrmacs o tenir una estada hospitalària més curta, tots associats a una bona preparació abans d’una cirurgia.

Amb aquest objectiu, l’equip ha elaborat el guió de la història, que passa als espais del centre i que protagonitzen els professionals que intervenen en el procés quirúrgic, perquè l’infant s’hi vagi familiaritzant. Un altre personatge que hi intervé és el Follet de la Garrotxa que, a través de la veu del garrotxí Carles Reyes, és l’encarregat d’explicar l’experiència de la Mia.

La producció de l’animació ha estat finançada per la iniciativa solidària Torró Amic (a partir de la venda de torrons durant el Nadal passat) i la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, i compta amb il·lustracions de Terra Design Studio animades per Diego Ferrero. També, han participat en el projecte l’Equip Pediàtric de la Garrotxa, l’Equip d’Anestèsia i l’Àrea d’Innovació i Recerca de la Fundació.

Tercera edició del ‘Torró Amic’
Amb aquesta ja són tres les iniciatives que ha finançat el projecte Torró Amic, impulsat per Olot Televisió i Ferrer Xocolata.

En la primera edició, el 2018, els beneficis es van destinar a l’Associació INTEGRA. Els diners van servir per renovar part del pati de l’Escola Joan XXIII d’Olot per aconseguir un espai més global i vivencial, i adaptar l’entorn a les necessitats dels alumnes.

El 2019, la pràctica esportiva i el projecte social del Club Tennis Taula Olot va ser l’objectiu de la recaptació. Amb els beneficis es van dotar alguns espais públics de la ciutat de taules de tennis per facilitar que tothom pogués practicar aquest esport i afavorir, així, la interrelació dels olotins de totes les edats i orígens.
 
Arxivat a