Besalú acollirà un taller territorial de l'Agenda Rural de Catalunya el 16 de juliol

Organitzats a les set vegueries, tenen l'objectiu d'analitzar els reptes del món rural i identificar actuacions que abastin els diferents àmbits de treball

El món rural reivindica formar part de les decisions sobre desenvolupament territorial.
El món rural reivindica formar part de les decisions sobre desenvolupament territorial. | @mediambientcat.
NacióGarrotxa
06 de juliol del 2021
Actualitzat a les 11:32h
La Comissió Interdepartamental sobre el Despoblament Rural, coordinada per la Secretaria d’Agenda Rural del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, va encarregar l’elaboració de l’Agenda Rural de Catalunya per manera que, mitjançant un espai de debat, s’analitzin els reptes del món rural i s’identifiquin actuacions que abastin els diferents àmbits de treball.

Aquest encàrrec es va fer a una comissió redactora formada per l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), l’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Associació de Micropobles de Catalunya, i el Consell Assessor de Desenvolupament Sostenible (CADS).
Per a desenvolupar l’Agenda Rural, també es va designar una comissió motora, formada per 35 entitats. Aquesta comissió té les següents funcions:
  • Impulsar i vetllar que el procés participatiu i de redacció de l’Agenda Rural de Catalunya sigui correcte
  • Vetllar que tots els reptes del món rural estiguin representats en l’Agenda Rural de Catalunya i, alhora, aportar una visió global i transversal
  • Aportar coneixement i expertesa a l’Agenda Rural de Catalunya.
  • Vetllar per la representativitat territorial de l’Agenda Rural de Catalunya
Un cop enllestit el període d’aportacions inicial a l’Agenda Rural de Catalunya, que es va desenvolupar entre els mesos de febrer i març d’enguany, va començar la fase de participació que està activa actualment, i que consta de tallers temàtics i de tallers territorials.

La participació temàtica de l’Agenda Rural de Catalunya va acabar el dia 2 de juliol amb el darrer taller dedicat a la ‘Innovació i dinamització social i econòmica’, i, per aquest motiu, s’obren les inscripcions als tallers territorials que es desenvoluparan arreu del territori català entre el 12 i el 20 de juliol.

Tothom qui vulgui, ja sigui a nivell individual, entitats, associacions, administracions, agents econòmics i socials, podrà participar en els diferents tallers, que seran presencials. Tots els tallers estaran dinamitzats i treballaran la visió col·lectiva i de futur de cada territori.
 

Els tallers territorials es faran repartits entre les set vegueries de Catalunya. Foto: @mediambientcat.


Les dates dels tallers territorials que s'organitzaran per vegueries són les següents:
  • Dilluns 12 de juliol: a la Seu d'Urgell (de 17 a 20 hores), a les Borges Blanques (de 18 a 21 hores), i a la Secuita (de 18 a 21 hores).
  • Dimarts 13 de juliol: a la Pobla de Segur (de 17 a 20 hores), a la Fatarella (de 18 a 21 hores), a Caldes de Montbui (de 17 a 20 hores), i a Calaf (de 18 a 21 hores).
  • Dimecres 14 de juliol: a Blancafort (de 18 a 21 hores).
  • Dijous 15 de juliol: a Balaguer (de 17 a 20 hores), el Perelló (de 18 a 21 hores), Barcelona (de 17 a 20 hores), i Prats de Lluçanés (de 18 a 21 hores).
  • Divendres 16 de juliol: a Besalú (de 16 a 19 hores).
  • Dilluns 19 de juliol: a Sant Joan de les Abadesses (de 16 a 19 hores).
  • Dimarts 20 de juliol: a Sant Sadurní d'Anoia (de 17 a 20 hores).
La data límit per a inscriure-s'hi són 4 dies abans de cada taller, i el límit de places és de 70.
Les inscripcions es poden dur a terme en aquest enllaç.
Arxivat a