Èxit de la jornada per a la mobilització d'habitatge buit a la Vall d’en Bas

El batlle, Lluís Amat, ha posat de manifest “la ferma voluntat” de crear habitatge social al municipi

La jornada ha tingut lloc aquest dissabte a Can Trona.
La jornada ha tingut lloc aquest dissabte a Can Trona. | @ajuntamentbas.
NacióGarrotxa
05 de juliol del 2021
Actualitzat a les 9:02h

Aquest dissabte, 3 de juliol, s’ha celebrat la jornada per a la mobilització d’habitatge buit a la Vall d’en Bas. Des de l’Auditori de Can Trona, mig centenar de persones han acudit a aquest esdeveniment, que és un pas més en el procés per a donar opcions per a crear el projecte vital des del municipi.

El regidor d’Habitatge, Pep Calm, ha recordat que des de fa un any i mig que s’han intensificat les mesures per a poder posar a disposició els 140 habitatges que estan construïts però tancats des de fa dos anys pel cap baix. S’ha treballat per parlar amb ells per tal de poder-los obrir. La jornada s’emmarca en aquesta voluntat de continuar trobant solucions a la problemàtica en un procés gradual.

Actualment, des de l’Ajuntament està treballant per a tirar endavant habitatge social a la rectoria de Sant Privat (on si es fa tota l’obra hi hauria 14 pisos); el Casino de Sant Esteve (amb capacitat de 5) i la rectoria Vella de Joanetes (amb 4 o 5 habitatges), en una iniciativa a més llarg termini. Són uns projectes costosos per tal de poder assumir econòmicament la rehabilitació (i a vegades, fins i tot, caldrà fer la via d’accés al domicili).

Precisament,el batlle, Lluís Amat, ha posat de manifest “la ferma voluntat” de crear habitatge social a la Vall d’en Bas però amb els recursos limitats d’un municipi de 3.000 habitants. Per això, la col·laboracó d’administracions superiors serà clau per a poder tirar endavant aquestes iniciatives on s’està treballant per a redactar el projecte.

La primera part de la jornada ha tingut un marcat accent tècnic, parlant de normativa nacional i local en matèria d’habitatge amb l’arquitecte Joan Albesa i l’arquitecte tècnic Jaume Aumatell.
 

L'Auditori de Can TRona durant la jornada d'aquest dissabte. Foto: @ajuntamentbas.


A banda, s’han presentat les feines que es realitzen des de l’Oficina d’Habitatge d’Olot, l’Oficina Comarcal d’Habitatge i el projecte Garrotxa Domus. El primer bloc s’ha tancat amb la informació sobre compravendes de la mà de l’arquitecta Itziar González.

En la segona part de la jornada, els casos pràctics han estat els protagonistes. S’han presentat les iniciatives de masoveries rurals a la Vall d’en Bas, un cas d’habitatges en cessió d’ús a Argelaguer o un habitatge cooperatiu a Sant Pau de Segúries.

En el transcurs de l’acte s’ha presentat la nova pàgina web sobre Habitatge consultable des del portal municipal. Dissenyada per l’Àrea de Comunicació de l’Ajuntament, vol ser un “hub” sobre habitatge amb enllaços en temes com la normativa, els serveis públics i privats, subvencions i ajudes o la tipologia de contractes. Posteriorment, s’hi voldrà penjar l’oferta d’immobles disponibles a la Vall d’en Bas.