El nou pont sobre el Fluvià a Verntallat serà una realitat a l'octubre

Les obres, que evitaran el pas de caminants i ciclistes per la carretera, s'han iniciat aquesta setmana com a part del projecte de Vies Verdes a la Vall d'en Bas

Aspecte de les obres per a bastir el nou pont per a vianants a Verntallat.
Aspecte de les obres per a bastir el nou pont per a vianants a Verntallat. | Xavier Borràs.
02 de juliol del 2021
Actualitzat a la 13:41h
Just aquesta setmana, després de tres anys que se'n fes el primer anunci, s'han iniciat les obres del futur pont sobre el riu Fluvià, a la zona de Verntallat de la Vall d'en Bas, perqueè els caminants i els ciclistes no hagin de sortir a la carretera a través del pont per al trànsit rodal com fins ara.

Amb el pont, doncs, es dóna continuïtat al carril bici existent i al projecte de Vies Verdes emprès des de l'Ajuntament en col·laboració amb el Consorci de Vies Verdes i la Diputació de Girona, que junt amb fons propis municipals i del FEDER, han contribuït a finançar-ho. Aquesta via per a vianants i ciclistes enllaça d'una banda cap al Mallol i de l'altra, a través de la via verda del carrilet cap als Hostalets d'en Bas i la capital, Sant Esteve, o cap a Olot.
 

Les obres s'allargaran fins al mes d'octubre. Foto: Xavier Borràs.


Aquest vell projecte de l'equip de govern de la Vall d'en Bas, que cerca oferir una millor seguretat per a fer desplaçaments amb bicicleta o a peu per aquesta zona, serà una realitat cap al mes d'octubre, tal com ha assenyalat a NacióGarrotxa el batlle, Lluís Amat.

Precisament, el passat mes d'abril es va rebre la visita d’una representació del Consorci de Vies Verdes, així com del cap d’obres de l’empresa adjudicatària de la licitació aprovada des de la Diputació de Girona, per a la construcció del nou pont sobre el riu Fluvià, a l’alçada de Verntallat. 
 

matge del projecte de passarel·la que ja s'ha començat a fer al Fluvià. Foto: Arxiu NG.


També, durant el mes de maig d'enguany van començar els treballs d’adequació per a iniciar les obres del carril bici que, en una primera fase, unirà Sant Esteve d'en Bas amb els Hostalets tot passant pel pont de la Cau. Es tracta d'un dels dos ramals d’aquest camí pedalable, que pretén desplegar una xarxa de carrils entre els diferents pobles que integren la Vall i que va sorgir com a projecte d’un dels Consells dels Infants del municipi.