1 de 10
indústries càrnies

El cicle de Grau Superior de Processos en la Indústria Alimentària abasta un 96% d'inserció

La Fundació KREAS d'Olot tanca el curs acadèmic a la Garrotxa amb un balanç positiu i engega una nova acció formativa en indústries càrnies durant l’estiu

Alumnes del cicle Formatiu de Grau Superior de Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària. | @kreasfp.
per NacióGarrotxa, Olot | 1 de juliol de 2021 a les 11:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquesta setmana s’ha celebrat el tancament del curs 2020-2021, que ha estat marcat per la crisi sanitària provocada per la pandèmia. Com ja va anunciar fa uns mesos la Fundació KREAS de la Garrotxa (Centre integral de formació en indústries càrnies i agroalimentàries), amb seu a Olot, s’ha constatat un augment de l’interès dels joves per a treballar al sector alimentari des de l’inici de l'epidèmia del coronavirus.


El sector alimentari, un dels sectors essencials de l’economia catalana, ha tingut un paper clau durant la crisis sanitària. Les indústries alimentàries amb les que col·labora la Fundació KREAS no només han mantingut sinó que han augmentat la plantilla per a poder donar resposta a l’augment de la demanda dels productes.

El fet de mantenir l’activitat i els llocs de treball durant aquests mesos ha comportat una millora de la reputació del propi sector, fet que ha despertat un major interès entre els joves per formar-se i treballar en aquest àmbit, tal com ha assenyalat aquest matí a la Sala Gussinyé de l'Ajuntament d'Olot, Mònica Furtet, directora de KREAS, que ha estat acompanyada del regidor de Promoció, Estanis Vayreda.

 

Mònica Furtet, director de KREAS, i el regidor Estanis Vayreda, aquest matí a l'Ajuntament d'Olot. Foto: @olotuit.


Amb la finalització del curs, aquesta setmana s’ha celebrat el Patronat de la Fundació Kreas amb un balanç molt positiu de les dades presentades per l’entitat que any rere any s’ha posicionat com un centre de referència en la formació i inserció de talent a la indústria alimentària.


El Patronat ha coincidit amb el canvi de presidència que recaurà, en els dos propers anys, en el també President de la FECIC, Joan Costa, que agafa el relleu del rector de la Universitat de Vic-UCC, Josep-Eladi Baños. En els òrgans de govern de la Fundació, s’ha incorporat també l’Ajuntament de Vic que, en coordinació amb l’Ajuntament d’Olot, aporten l’enfoc de compromís del projecte amb el territori.

Nou certificat de professionalitatTot i haver finalitzat el curs acadèmic, la Fundació ha iniciat aquest dilluns un nou certificat de professionalitat en modalitat dual en col·laboració amb l’empresa Noel Alimentària. Un total de 20 aprenents s’han incorporat amb un contracte de formació i aprenentatge de dos anys de durada que els permetrà cursar el certificat de nivell 1 d’operacions auxiliars en indústria alimentària complert i el certificat de nivell 2 de carnisseria i elaboració de productes carnis i que combinaran formació i treball. L’empresa té previst fer una nova incorporació d’aprenents el mes d’octubre i en breu s’obrirà ja el procés de selecció.

A banda d’aquesta formació, KREAS té en aquests moments en marxa una altra formació similar a Girona i a la Catalunya Central que es mantindrà durant l’estiu.

Oberta la matrícula


Ja està obert també el període de matrícula per optar al Cicle Formatiu de Grau Superior de Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària en modalitat dual. Aquest és un perfil molt demanat per les indústries alimentàries que insereixen en més d’un 96% tots aquells alumnes que finalitzats els estudis decideixen quedar-se a l’empresa.

Els alumnes que cursen aquests estudis a la Fundació gaudeixen d’un contracte de dos anys que els permet obtenir un salari i, a més, l’empresa assumeix la pràctica totalitat del cost del curs. Queden poques places per tancar el curs i es recomana que tots aquells interessats a formar-se i treballar en el sector alimentari es posin en contacte amb la Fundació al més aviat possible (mitjançant el telèfon 972 260 714 o bé al correu electrònic info@kreas.cat).

La Fundació KREAS va iniciar la seva activitat l'any 2014 i des d’aleshores ha impartit més de 30.000 hores de formació a més de 1.200 alumnes. Compta amb prop de 50 empreses col·laboradores i ha obtingut diferents reconeixements a nivell institucional. El més recent, els premis FPCAT 2020, que organitza el Consell Català de Formació Professional i que va distingir el centre pel seu model de formació dual, únic a Catalunya.
 

 

Participació