Arriba una nova edició de la històrica marxa cicloturista Terra de Remences

L'organització de la cursa solidària –que travessarà la Garrotxa, Osona i el Ripollès el 12 de setembre– obre les inscripcions

NacióGarrotxa
01 de juliol del 2021
Actualitzat a les 9:04h
Tal com ja va avançar NacióGarrotxa el passat 22 d'abril, el Club Ciclista Bas (CCBAS) ha pedalat amb força per a celebrar la 24a edició de la marxa cicloturista Terra de Remences el 12 de setembre vinent i aquest 1r de juliol obre les inscripcions a tothom, després del període d’inscripcions preferents per als preinscrits de l’edició suspesa de 2020, que s’ha portat a terme del 15 al 30 de juny.

Un any més, doncs, la prova solidària Terra de Remences-Energy Tools omplirà el pròxim 12 de setembre la Garrotxa, el Ripollès i Osona amb més de 3.000 ciclistes arribats des de diferents punts de Catalunya i d’arreu d’Europa. La marxa –organitzada pel Club Ciclista Bas i patrocinada per l'empresa Energy Tools– és l'esdeveniment esportiu amb més participants de tota la Garrotxa i s'ha consolidat com una de les proves ciclistes amb més afluència de ciclistes de tot l’Estat.
 
A continuació es detalla el calendari d’inscripcions:
De l’1 al 15 de juliol | 32 €. Primera fase d’inscripcions
Del 16 al 30 de juliol | 42 €. Segona fase d’inscripcions.*
De l'1 al 15 d'agost | 52 €. Tercera fase d’inscripcions.*
* Sempre que no s’hagi arribat al límit de 3.000 cicloturistes inscrits.
 
Pensada per a oferir una gran experiència ciclista
 
La marxa arrencarà el pròxim 12 de setembre de 2021 a les 8 del matí de Sant Esteve d’en Bas. Els dos recorreguts de 100 i 175 quilòmetres1.280 i 2.600 metres de desnivell acumulat respectivament–, amb sortida i arribada a la capital de la Vall d'en Bas, posaran a prova a tots els esportistes amb un itinerari que travessa algunes de les rutes més espectaculars d’una vintena de municipis catalans com Olot, Sant Joan de les Abadesses, Ripoll o Manlleu, a part del costerut i respectat Coll de Bracons. 
 
Enguany, des del Club Ciclista Bas, es treballa perquè la seguretat, la prevenció i la qualitat siguin els elements principals d’una edició única, la primera després de la pandèmia. Així doncs, des de l’entitat continuen millorant cada any perquè tots i cada un dels ciclistes participants puguin gaudir d’una gran experiència. Per això, enguany han apostat per disposar de 5 ambulàncies equipades amb 5 metges i 3 infermers per a poder donar la resposta sanitària més ràpida possible en cas de necessitat. 
 

La pujada al coll de Bracons durant una edició passada del Terra de Remences. Foto: @terraderemences.


Al mateix temps, un conjunt de 15 cotxes itinerants de l’organització, equipats amb material mecànic, desfibril·lador i emissora s’encarregarà de donar suport i ajuda en tots els àmbits a aquelles persones que els calgui
 
Paral·lelament un conjunt de 25 mecànics estaran a disposició dels participants per a poder atendre qualsevol incidència i 25 tècnics amb motocicleta s’encarregaran de respondre dubtes, seguir els participants i, conjuntament amb els més de 500 voluntaris, vetllar per la seguretat tot indicant el recorregut, els giratoris i marcant les cruïlles.
 
Un gran equip humà

Com cada any, la marxa lliurarà 7 guardons: al més veterà, a la més veterana, al més jove, a la més jove, al club més nombrós, al club més llunyà i al club participant amb més de 15 registrats. D’altra banda, part de la recaptació recollida es donarà a tres entitats sense ànim de lucre del territori com són l’Oncolliga, la Fundació Albert Bosch i Càritas. En aquest sentit, l’ajuda dels voluntaris i dels 250 socis del club és mostra clarament indispensable per a poder realitzar aquesta marxa.
 
Com és habitual, un dia abans de la celebració de la carrera, els ciclistes més joves també poden posar a prova les seves forces amb la Remences Kids, la carrera ciclista per a participants d'entre 5 i els 13 anys que puntua per a la Copa Catalunya Infantil i que es porta a terme pels carrers de Sant Esteve d'en Bas. Enguany, es realitzarà l’11 de setembre a partir de les quatre de la tarda. 
 
Cal recordar que Terra de Remences-Energy Tools forma part dels calendaris de la Federació Catalana de Ciclisme (FCC), la Real Federación Española de Ciclismo i la Union Cycliste Internacionale (UCI).
 

El cartell d'enguany de la marxa cicloturista Terra de Remences. Foto: @terraderemences.

Arxivat a